Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE skriver samarbetsavtal med Scanias ägarbolag TRATON

21 februari 2020, 09:45

RISE och TRATON inleder nu ett långsiktigt strategiskt samarbete. I ett första steg koncentreras samarbetet till cybersäkerhet och AI. TRATON är Scanias ägarbolag och Scania kommer att fungera som RISE svenska samarbetspartner.

Parterna har undertecknat ett Memorandum of Understanding som är en plattform för det långsiktiga och strategiska samarbetet, vilket till en början fokuserar på cybersäkerhet och artificiell intelligens (AI). RISE är ledande inom dessa områden och medlem i European Cybersecurity Organization (ECSO).

- Ny teknik är en av nycklarna i övergången till ett mer hållbart samhälle. Det här samarbetet har fokus på ett hållbart transportsystem, säger RISE VD Pia Sandvik.

- Innovation är en grundpelare i vår globala strategi. Samarbetet med RISE kommer att främja vår utveckling av nya kompetenser inom mycket viktiga områden, säger Christian Levin, Chief Operating Officer TRATON.

Samarbetet kommer att vara öppet för andra varumärken inom TRATON, så som MAN, Volkswagen Caminhões e Ônibus och RIO.

- Våra strategiska forskningsmål är viktiga för att vi ska lyckas i framtiden. Samarbetet med RISE är ett viktigt steg mot dessa mål, säger Tony Sandberg, chef för forskning och innovation på Scania Group.