Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE nominerade till Svenska Designpriset 2020

15 september 2020, 07:18

RISE är nominerade till Svenska Designpriset 2020 i kategorin Identitet Redesign NY! Röstningen startar 14 september.

RISE uppdrag är att verka för hållbar tillväxt i Sverige genom att stärka näringslivets konkurrenskraft och förnyelse samt bidra till en innovativ utveckling av samhället. RISE identitetsarbete inleddes för att vidareutveckla den varumärkesplattform som togs fram i samband med att RISE bildades 2016. Sedan dess har organisationen vuxit och utvecklats. Utmaningen har varit att hitta en tydligare identitet som knyter ihop kommunikationen kring RISE alla erbjudanden och målgrupper. Nu har RISE chans att vinna Svenska Designpriset 2020.

- Nomineringen har gett oss bekräftelse på att vi har gjort rätt vägval. I arbetet med utvecklingen av den visuella identiteten har vi haft utgångspunkten att vara nära forskaren och ingenjören, men också som mål att skapa en bra verktygslåda för organisationen att arbeta med. Vår identitet ska hela tiden kännas som att vi är i en process, ständigt utvecklas och aldrig stannar upp, säger Yvonne Näsström, kommunikationsdirektör på RISE.

RISE varumärkeskännedom har gått från 8 procent 2017 till 45 procent 2019 och RISE har även ökat sitt följarantal på LinkedIn från 15 000 följare i början av 2018 till närmare 50 000 följare i dag.

Röstningen startar 14 september på https://designpriset.se/rostning. RISE bidrag tävlar i kategorin Identitet Redesign NY!

Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i design och kommunikation och har som målsättning att främja och utveckla svensk design och kommunikation. Vinnarna utses av till 50% jurybedömning och 50% folkomröstning.