Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Säkerhet

Alla som bedriver säkerhetskänslig verksamhet i Sverige ska följa Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Lagens syfte är att stärka skyddet för Sveriges säkerhet genom att skydda verksamheter från att drabbas av brott som spioneri, sabotage, terrorism, samt sekretessbrott.

Lagen hjälper verksamheten att hantera känslig information på ett korrekt sätt och ger både kunder, partners och medarbetare den trygghet som behövs för att kunna bedriva olika projekt och uppdrag.

RISE uppdrag och forskning berör ibland samhällsviktig verksamhet, totalförsvaret och Sveriges beredskap, vilket gör att det kan vara aktuellt med säkerhetsskydd kring informationen som hanteras.
Det är därför mycket viktigt att RISE tillsammans med kund/uppdragsgivare/finansiär innan uppstart av ett arbete fastställer om informationen som ska hanteras kan komma att omfattas av säkerhetsskydd, så att ett korrekt skydd i så fall kan ges.

Forskning bygger på att vi delar, verifierar och utvecklar egna och andras resultat. Det kan vi göra om vi skyddar det skyddsvärda.

Våra säkerhetspolicys

Här kan du läsa mer ingående kring de säkerhetspolicys som finns på RISE.
Du kan också välja att spara dem som pdf.
 

Säkerhetspolicy

Informationssäkerhetspolicy
 

Säkerhetspolicy (pdf, 122.48 kB)

Jörgen Svensson

Kontaktperson

Jörgen Svensson

Säkerhetsskyddschef

+46 10 516 54 07

Läs mer om Jörgen

Kontakta Jörgen
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.