Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE och Business Sweden undertecknar samarbetsavtal

10 maj 2023, 11:53

Pia Sandvik, vd för RISE, och Jan Larsson, vd för Business Sweden, har undertecknat ett intentionsavtal om samarbete för att stärka båda organisationernas nationella uppdrag om att stärka Sveriges tillväxt och globala konkurrenskraft.

image received via email

Att Sverige är internationellt konkurrenskraftigt som ett innovationsland och intressant för investerare är förutsättningar för tillväxt. Både RISE och Business Sweden har i uppdrag att stödja den förmågan i samhället och näringslivet, och genom att arbeta tillsammans blir genomslaget i ansträngningarna större. 

– Det är glädjande att Business Sweden och RISE nu utvecklar sin samverkan för att se hela värdekedjan, från forskning till marknad, genom att kombinera Business Swedens internationella närvaro och affärskompetens och RISE:s spetsexpertis och infrastruktur, säger Jan Larsson, vd, Business Sweden.

– Det här avtalet handlar om att vi tillsammans blir bättre för Sverige än var för sig.  När vi kopplar ihop kedjan från forskning och innovation till marknad och affär förbättrar vi förutsättningarna för investeringar och kan ytterligare stärka svensk konkurrenskraft och tillväxt för framtiden, säger Pia Sandvik, vd för RISE.  

Genom att underteckna intentionsavtalet är organisationerna överens om ett nära och strukturerat samarbete där man utifrån sina egna förutsättningar och verktyg kan jobba mot ett gemensamt mål.

Presskontakt: Anna Ryberg, anna.ryberg@ri.se