Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Vindkraftverk sett uppifrån

Var kommer kemikalierna in när vi pratar hållbarhet?

Vi hälsar dig som arbetar som affärsutvecklare med hållbarhetsfokus alternativt hållbarhetscoach mot företag varmt välkommen på ett webbinarium med temat "Var kommer kemikalierna in när vi pratar hållbarhet?"

Substitutionscentrum är ett regeringsfinansierat initiativ som finns för att hjälpa små och medelstora företag när det kommer till kemikaliesubstitution. Genom kostnadsfria utbildningar och event hjälper vi företag i kemikaliefrågan både under och i början av företagsresan.

I takt med ökade krav på hållbara produkter vill vi nu hälsa dig som arbetar med att stötta företag i hållbarhetsfrågor varmt välkommen på vårt webbinarium ”Var kommer kemikalierna in när vi pratar hållbarhet?”. Webbinariet ger dig en chans att bredda din kunskap om kemikaliefrågans vikt i hållbarhetsarbetet.  

På programmet: 

  • Generellt om hållbarhet: Terje Andersson vid RISE är hållbarhetscoach med kemibakgrund. Han ger oss en introduktion till hur frågor om kemikalier och greenwashing kommer in i hållbarhetsarbetet. 
  • Farliga kemikalier och företagande: vad är farliga kemikalier? Vilken lagstiftning finns? Och vem ansvarar för att den följs? Är återvunnet automatiskt hållbart? Och biobaserat giftfritt? Anna Strid, rådgivare på Substitutionscentrum ger oss klarhet i frågorna. 
  • Vad kan Substitutionscentrum hjälpa till med? Anna Jacobs, centrumledare på Substitutionscentrum berättar mer om hur vi kan stödja företag i kemikaliefrågan.

Detta webbinarium erbjuder en unik möjlighet att fördjupa dina kunskaper om hur kemikalier påverkar ämnet hållbarhet och syftar till att ge dig insikt kring hur du kan hjälpa de företag du coachar/affärsutvecklar att hamna rätt när det kommer till dessa frågor.  

Vänligen notera att eventet i första hand är avsett för affärsutvecklare med hållbarhetsfokus alternativt hållbarhetscoacher som stöttar företag, övriga ges möjlighet att delta i mån av plats. Inga förkunskaper kring kemikalier krävs. 

Begränsat antal platser, anmäl dig nu för att säkra din plats!

Lär dig med Substitutionscentrum

Denna film finns för spridning till små och medelstora företag så att de kan få möjlighet att lära sig tänka rätt kring kemikalier i tidigt skede på företagsresan.
Var kommer kemikalierna in när vi pratar hållbarhet?
17 maj 2024
10:00-11:00
Digitalt via zoom
14 maj 2024

Kostnadsfritt

30
Digitalt,
Anna Jacobs

Kontaktperson

Anna Jacobs

Centrumledare för Substitutionscentrum

+46 10 228 45 30

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Anna S Strid

Kontaktperson

Anna S Strid

Rådgivare Substitutionscentrum

+46 10 228 48 37

Läs mer om Anna S

Kontakta Anna S
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.