Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Frontpage PFAS Substitution Guide

PFAS-substitution i textila värdekedjor

POPFREE bjuder in till ett digitalt seminarium för att lansera verktyget "PFAS Substitution Guide for Textile Supply Chains". Projektets textilpartners kommer att dela sina lärdomar av praktisk PFAS-utfasning samt utveckling och testning av PFAS-fri DWR.

Under detta seminarium vill vi lansera den substitutionsguide som har tagits fram inom projektet med fokus på textila värdekedjor. Guiden är tänkt som ett stöd för textilindustrins aktörer att förbättra kommunikationen om kemikalier och öka möjligheten till välinformerat substitutionsarbete med fokus på per- och polyfluoralkylsubstanser (PFAS). 

Textila varumärken från projektet delar med sig av sina utmaningar och erfarenheter kring praktisk utfasning av PFAS och kemileverantören OrganoClick kommer att presentera hur hållbarhetskriterier kan styra utveckling av morgondagens DWR. 

I detta seminarium vill vi sprida lärdomar om PFAS och praktisk substitution från ett utvecklings- och varumärkesperspektiv. För att ta del av seminarium och material, anmäl dig genom länken till höger! 

Målgrupp för eventet: Ledare, inköpare, utvecklare, designers och hållbarhetsengagerade personer inom textila varumärken, återförsäljare, tillverkare och leverantörer. 

Eventet kommer att vara på engelska. 

Om POPFREE

POPFREE är ett innovationsprojekt, finansierat av Vinnova – Sveriges Innovationsmyndighet, med syfte att främja användningen av produkter utan PFAS genom att utveckla och testa PFAS-fria alternativ samt att bistå med kunskapsspridning och kommunikation och därmed skapa en ökad efterfrågan både hos producenter och konsumenter.

Visionen för projektet är att bidra till en systemförändring där PFAS-fria produkter är det naturliga valet. Inom projektet har vi jobbat med flera olika produktkategorier men fokus för detta seminarium är kopplat till textil och DWR. Projektet har pågått i tre olika steg sedan 2016 där det sista steget avslutas nu i september 2022. 

PFAS-seminarium 2 september
02 sep 2022
09:00-11:00
Digitalt via Zoom
2 september 2022

Kostnadsfritt

500
Digitalt,
Program
Program

Preliminärt program (presentationerna kommer att vara på engelska)

Om POPFREE, PFAS och varför man ska bry sig (RISE)

PFAS-användning i textila värdekedjor (RISE/Peak 63)

Introduktion till praktisk användning av "PFAS Substitution Guide for Textile Supply Chains" (Peak 63)

Motivation och praktiska erfarenheter kring PFAS-utfasning från ett varumärkesperspektiv (Houdini)

Motivation och praktiska erfarenheter kring PFAS-utfasning från ett varumärkesperspektiv (Bergans)

Utveckling av DWR styrd av hållbarhetskriterier (OrganoClick)

Nya möjligheter till samarbete (RISE)

Frågestund 

 

 

 

Lisa Skedung

Kontaktperson

Lisa Skedung

+46 70 619 60 16

Läs mer om Lisa

Kontakta Lisa
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.