Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
foto av förebyggande underhåll

Ensemblebaserad diagnostik av flera fel i roterande maskiner

En väsentlig del av prognos- och hälsostyrningen av roterande maskiner är avsedd för diagnostisering, där tillförlitlig tidig diagnos av enstaka och flera fel är ett viktigt krav för många praktiska scenarier för maskindrift

I den här presentationen fokuserar vi på välkända utmaningar i samband med flera fel och diskuterar en lösning som bygger på en ny ram för en sammansatt ensemble som använder sig av en modell med Convolutional Neural Network with Support Vector Machine (BECNN-SVM) för diagnos av flera och enskilda fel hos de vanliga misstänkta i roterande maskiner: kugghjul, lager och axlar. Det föreslagna tillvägagångssättet gynnas också av förbehandling av de förvärvade signalerna med hjälp av kompletterande signalbehandlingstekniker, som på så sätt bildar indata till 2D-konvolutionella neurala nätverksbaslärare. Utgången från dessa nätverk slås sedan samman med hjälp av en meta-lärare för att upptäcka fel. De kompletterande funktionernas särskiljande egenskaper säkerställer att metoden har hög kapacitet och ger goda resultat vid olika belastningar, hastigheter och felförhållanden i de roterande maskinkomponenterna. De experimentella resultaten visar att den föreslagna metoden kan upptäcka fel med god noggrannhet och jämfört med andra moderna metoder ger den en förbättrad total effektivitet i feldiagnostiseringsprocessen.

AI for Predictive Maintenance seminar series
05 dec 2022
13:00-14:00
Digitalt via Teams, Sverige

Kostnadsfritt

250
Digitalt,
Webbsändning
Talare
Webbsändning
Talare
Ivan Petrunin

Ivan Petrunin

Dr. , Cranfield University, UK

Dr. Ivan Petrunin är senior lektor i signalbehandling för autonoma system vid School of Aerospace, Transport and Manufacturing vid Cranfield University i Storbritannien.
Han har omfattande kunskap och erfarenhet av tillämpad signalbehandling för olika industriella och civiltekniska tillämpningar med anknytning till roterande maskiner och, på senare tid, med anknytning till tillämpningar för autonoma system för upptäckt och klassificering av svaga icke-stationära signaturer i RF-, och akustiska.

Madhav Mishra

Kontaktperson

Madhav Mishra

Senior Scientist

Läs mer om Madhav

Kontakta Madhav
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakta oss om du vill veta mer om evenemanget

CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.