Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Visualisering

Energimätning och visualisering

Välkommen på ett webbinarium den 7 juni med fokus på energimätning, energiledning och visualisering av energidata. Webbinariet arrangeras av Energikontor Syd och RISE som en del av Omställningslyftet och finansieras av ERUF. 

Grunden i att förstå sin energianvändning handlar mycket om tillgången till information och data. Elräkningar och timdata från elbolaget kan säga en del om verksamhetens stora mönster och förbrukning under dygn, veckor eller månader. Men vill vi veta mer om vad som står för användningen, vilka enhetsprocesser, stödprocesser eller beteenden, då behöver vi gå in och mäta. Men insikt uppstår inte direkt från data utan ofta krävs det en presentation och visualisering för att synliggöra mönster och avvikelser. Presentationen och visualiseringen kräver även den en anpassning utifrån användaren och dess perspektiv på verksamheten. Handlar det om processtyrning och kvalitet krävs viss information, fastighetsskötsel behöver en annan, och om det handlar om underlag till ledning för framtida investeringsbeslut krävs ytterligare en annan.

Under webbinariet går vi igenom förutsättningarna för god energimätning med tips för systemuppbyggnad, energiledning och visualisering av energidata.

Varmt välkomna!

Agenda

08:30: Introduktion av webbinariet, Tommy Lindström, Energikontoret Syd

  • Baosteel Tailored Blanks – Exempel från verksamheten
  • Nordic Energy Audit – Energiledning och visualisering
  • RISE – Visualisering av energidata, användarperspektiv och framtiden

10:00 Avslut
 

Energimätning och visualisering - webbinarium
07 jun 2023
08:30-10:00
Digitalt
1 juni 2023

Genom Omställningslyftet är deltagandet kostnadsfritt för små och medelstora företag*. För att delta kostnadsfritt behöver ditt företag fylla i deminimi-avtal här. Anmälan sker via länk nedan.

*Medelstora företag är företag med färre än 250 anställda och med en årsomsättning som inte överstiger 50 miljoner euro eller en balansomslutning som inte överstiger 43 miljoner euro.

Obegränsat
Digitalt,