Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Vätgas

Fysiskt event: Framtidens vätgasproduktion

11 augusti 2023, 14:05

Vi ser många vätgasproduktionsprojekt i planeringsfasen. Investeringarna baseras på framtida antaganden om vätgasproduktionskostnader. Men vad är rimligt att förvänta sig? Om fem år, vilken teknik ser vi på marknaden, vad är på ingång och vad kommer den totala produktionskostnaden att vara?

När

  • 18-19 oktober 2023
  • Anmälan
  • Eventet hålls på engelska 
  • För att läsa hela programmet - vänligen se PDF nedan. 

Program

Dag 1

Block 1: Tekniken som är precis runt hörnet. Vi lyssnar till forskningen på universitet och forskningsinstitut samt på utveckling hos teknikledande företag. Hur kommer den pågående forskningen och utvecklingen att påverka elektrolysör- och vätgasmarknaden i framtiden?

Block 2: Elektrolysörsindustrin spanar in i framtiden. Vilka tekniker ser vi om 5 – 10 år? Kommer effektiviteten att förbättras? Vilka är möjligheterna och utmaningarna? Kommer vi att möta den förväntade prisreduktionen på CAPEX och kommer produktionen att öka som prognostiserat?

Block 3: Tekniker som kommer att vara ett komplement till elektrolys och hur olika tekniker för olika tillämpningar kombineras

Nätverksmiddag på Eataly 

Dag 2

Block 4: Hur kommer storskalig elektrolys och högeffektshalvledare i elektrolysören att påverka och vara kompatibla med elnätet? Hur kan den stora volymen vätgasproduktion i ett volatilt elsystem hanteras?

Block 5: Total produktionskostnad. Kostnaden för vätgasproduktion baseras på flera faktorer; CAPEX, OPEX, användningsstrategi, elektrolysörteknik, stacknedbrytning etc. Är det rimligt att det förväntade riktpriset för vätgas kommer att uppnås? Låt oss räkna tillsammans i denna interaktiva workshop!

Program med talare (pdf, 363.12 kB)


Johan Sandstedt

Johan Sandstedt

Forsknings-och utvecklingsingenjör

+46 10 228 42 77

Läs mer om Johan

Kontakta Johan
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.