Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Forum för kemikaliesmart handel: Tema inredning

Hemtextil, mattor, krukor, prydnadssaker och andra inredningsdetaljer kan innehålla hälso- och miljöfarliga ämnen, som på olika sätt kan utgöra en risk för människors hälsa och vår miljö. Välkommen på ett frukostseminarium som ger dig vägledning och inspiration kring hur ditt företag kan arbeta för att fasa ut oönskade kemikalier i era inredningsartiklar. 

Temat för 2021 års andra Forum för kemikaliesmart handel är inredningsartiklar. Med det här frukostseminariet vill vi ge dig en ökad förståelse för kemikalieinnehåll i olika material, trender i materialval och inspirera till ett bättre kemikaliearbete. Vi går också igenom relevant lagstiftning.

Program:

  • 8.30: Välkommen till Forum för kemikaliesmart handel: Tema inredning. Ann Christiansson, Svensk Handel, Klara Höglin, Stockholms Stad och Tonie Wickman, Substitutionscentrum.
  • 8.35: Aktuell lagstiftning, material att hålla extra koll på och praktiska verktyg för att hitta alternativ, Anna Strid och Nina Melander, rådgivare Substitutionscentrum.
  • 9.05: "Ellos Group Way of Working" inom hållbarhet, kemikalier och produktsäkerhet samt ett exempel på ett projekt, Maria Svanehed, Sourcing Manager, Ellos Group.
  • 9.25: Systematiskt kemikaliearbete - så jobbar vi inom KID/Hemtex, Simon Röman, Quality Assurance Manager, KID/Hemtex
  • 9.40: Diskussion och frågor
  • 9.55 Summering av dagen och avslut.

Forum för kemikaliesmart handel är kostnadsfritt, men anmälan krävs.

Varmt välkommen!

Information om evenemanget

Datum: 16 juni, 2021

Tid: 8.30-10

Var: Digitalt

Pris: Kostnadsfritt

Anmäl dig här

Om Forum för kemikaliesmart handel

Forum för kemikaliesmart handel är en seminarieserie och en arena för kunskaps- och erfarenhetsutbyte kring kemikaliefrågorna för handelsföretag. 

Forum för kemikaliesmart handel arrangeras av Substitutionscentrum vid RISE, Stockholms Stad och Svensk Handel.

Du kan ta del av inspelningar från våra senaste seminarier på Substitutionscentrums webbplats och äldre seminarier på Stockholms Stads webbplats

Tonie Wickman

Kontaktperson

Tonie Wickman

Rådgivare

+46 10 516 53 40

Läs mer om Tonie

Kontakta Tonie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.