Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Virtualiserade fordonstester i kontrollerad miljö

Framtidens självkörande fordon kommer kräva avsevärt mycket mer test och verifiering kring funktionalitet och säkerhet. När graden av automatisering ökar i fordonen minskar behovet av förarens interaktion i allt fler trafiksituationer. Fordonens egna system blir då avgörande för hur de agerar i olika trafiksituationer och därmed ansvarar för säkerheten för passagerare och omgivning. RISE och AstaZero har förmågan att testa digitaliserade, verkliga scenarier i en kontrollerad miljö.

Bilar idag förlitar sig mer och mer på mjukvara, och ibland med stöd av artificiell intelligens. Det är viktigt att systemen fungerar och är tillförlitliga. Detta ställer nya krav på sättet att testa och verifiera. Ju fler scenarier där fordonet själv behöver fatta besluten, desto svårare och mer tidkrävande blir det att genomföra testerna i en fysisk miljö.

RISE och AstaZero knyter nu samman testbäddarna AWITAR och AstaZero, och öppnar därmed möjligheter att testa fler och med komplexa scenarier i en digital miljö. I vår kontrollerade miljö kan vi återskapa följande önskade sensorstimuli:

  • Hastighet
  • GPS-position
  • Kamera
  • Radar

Vi koordinerar dessa via vårt testkontrollsystem Maestro, som låter fordonet uppfatta sin omgivning på ett trovärdigt sätt.

När allt fler fordon blir en del av det automatiska och uppkopplade transportsystemet behöver de testas på systemnivå. Genom att koppla ihop testmöjligheter i en obruten kedja erbjuder RISE och AstaZero en effektivare provning.

Tillsammans kan vi skapa en tryggare framtid för våra trafikanter. 

Vill du diskutera möjligheterna med virtualiserade fordonstester med oss? Fyll i formuläret.

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter

Kontaktperson

Greger Rognelund

Projektledare

+46 10 516 61 62

Läs mer om Greger

Kontakta Greger
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.