Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Fortsätt vara relevant de kommande åren – med rätt insikter och effektiva åtgärder

De nya tekniska, demografiska, sociala och politiska förändringarna i samhället kan innebära både stora problem och stora möjligheter. Ser ni alla möjligheter, risker och konsekvenser som kommer i kölvattnet av förändringar och nya krav? Är ni medvetna om vilka nya beslut, planer och policys som kommer att behövas i just er verksamhet?
– I stället för att famla i mörker vinner ni mycket tid på att vända er till oss, säger Andreas Johansson, forsknings- och affärsområdeschef inom samhällsbyggnad på RISE.

Det är allt annat än lätt att på egen hand skaffa sig överblick och kunskaper om utvecklingen i samhället på både meta och mikronivå, och att utifrån det göra rätt analyser, rita upp kartan, se utvecklingsmöjligheter i det nya landskapet och identifiera strategiska åtgärder. Alla verksamheter har blindfläckar eller skygglappar. Arbetet tar även mycket tid.

Svårbedömda förändringar

Vilken teknik ska vi satsa på? Vilken kompetens behövs? Hur kommer nya regelverk att påverka? Hur kommer vi igång? Hur kommer vi vidare? Hur ska vi uppdatera vår affärsmodell? Vilka kan vi samarbeta med?

– Verksamheter har ofta svårt att bedöma kraften i de förändringar som kommer och hur mycket de kan komma att påverka den egna verksamheten. Det kan snabbt leda till att man bli irrelevant. Alla vet hur snabbt det gick utför för exempelvis Kodak och Nokia säger Andreas Johansson.

RISE erbjuder omställningsledning i form av omvärldsanalys, strategiska färdplaner, framtidsscenarier och policyutveckling som hjälper er verksamhet att hamna i medvind i utvecklingen.

– Vi har tidigt inblick i det som ofta är okänt för verksamheterna själva, som exempelvis den senaste utvecklingen inom alltifrån artificiell intelligens, cybersäkerhet, elektrifiering till governance, innovationsledning, cirkulär omställning och kompetensomställning, säger Andreas Johansson.

Koll runt hörnet

Medan konsultbyråer många gånger har bra koll på vad som finns på en specifik marknad idag, har RISE fokus på det vad som kommer runt hörnet – på en väldigt stor bredd av områden – som din bransch kanske inte har blivit influerade av, ännu.

– Det är avgörande att se och förstå sådant som kan komma att påverka din bransch, sektor eller organisation. Genom RISE får ni nya perspektiv, många värdefulla inspel och förmåga att röra er framåt med mer välgrundade beslut. Vi kommer in med många perspektiv, och kan föreslå projekt, nya tekniker eller nya samarbetspartners i syfte att ta er verksamhet framåt, säger Andreas Johansson.

Andreas Johansson

Kontaktperson

Andreas Johansson

Marknadschef

+46 10 516 51 73

Läs mer om Andreas

Kontakta Andreas
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.