Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
AI-agenda lansering

Lansering av AI-agendan för Sverige

23 februari 2021, 15:31

Idag den 23 februari lanserade vi AI-agendan för Sverige och AI-agendans 25 förslag för accelererad AI-användning. 

Sverige ska bli bäst i världen på att dra nytta av de möjligheter digitaliseringen ger. AI och automatisering ger vår tids problemlösare bättre förutsättningar att hantera viktiga samhällsutmaningar. För att skapa maximal rörelse i en gemensam riktning har ett 50-tal aktörer från näringsliv, akademi och offentlig sektor tagit fram en AI-agenda för Sverige.

AI-agendan innehåller rekommendationer gällande bland annat investeringsbehov och policyutveckling inom en rad områden, formulerade som 25 konkreta förslag. När det nu är dags för nästa steg bjuder vi in dig att vara med på denna viktiga resa för Sverige.

Under lanseringen får vi höra flera perspektiv på AI-utvecklingen i Sverige. Allt från möjligheter till etiska förutsättningar och AI i praktiken. Bland talarna finns näringsminister Ibrahim Baylan, RISE VD Pia Sandvik, Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova och årets AI-svensk Magnus Lingman, överläkare och strateg i Region Halland. Flera representanter från AI-agendan pratade utifrån sina olika perspektiv kring varsitt utvalt förslag av de 25.

Här kan du se lanseringen i sin helhet i efterhand:

Jeanette Nilsson

Jeanette Nilsson

Projektledare

Läs mer om Jeanette

Kontakta Jeanette

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.