Charlotte Karlsson ny divisionschef för RISE division ICT

RISE utser Charlotte Karlsson till ny chef för division ICT. Charlotte Karlsson tillträder sin tjänst den 1 april.

RISE utser Charlotte Karlsson till ny chef för division ICT, den del av RISE som fokuserar på digitalisering och rymmer forskningsinstituten RISE Acreo, RISE Interactive, RISE SICS och RISE Viktoria.

Charlotte Karlsson har haft flera ledande roller inom Ericsson, bland annat som ansvarig för produkt- och marknadsintroduktion, som platschef för Ericssons utvecklingscenter i Ungern och som ansvarig för kundrelationer i USA. Charlotte Karlsson är född 1962, utbildad statistiker och matematiker, licentiat och har undervisat och arbetat vid Linköpings Universitet.

- Det känns fantastiskt att få möjligheten vara med och tillsammans med industri och akademi arbeta för att säkra ett konkurrenskraftigt Sverige. I den här rollen får jag användning för mina erfarenheter av såväl grundforskning som tillämpning, utveckling och marknadsintroduktion, säger Charlotte Karlsson.

- Jag är glad att kunna välkomna Charlotte Karlsson till RISE. Med hennes bakgrund inom både akademin och affärsvärlden och med hennes långa ledarerfarenhet i komplexa organisationer kommer Charlotte att bidra till att stärka RISE roll som innovationspartner till svenskt näringsliv och samhälle, säger RISE vd Pia Sandvik.

För med information kontakta:

Joakim Jakobsson, presschef RISE: 072-452 66 32

Charlotte Karlsson ny divisionschef för RISE division ICT