Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Innovations­lednings­program - Om oss

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner

Innovationsledningsprogram utvecklas och drivs av RISE. Syftet är att stärka samhällets och näringslivets hållbara värdeskapande. Programmen sker som en del av ett bredare arbete, med målsättning att utveckla kompetens, bedriva forskning och utveckling av hållbara lösningar inom innovationsledning och innovationsledare.

 

Läs mer om RISE uppdrag:  

Läs mer om Tillämpad forskning och utveckling

Samarbetspartners

Konsulter och konsultföretag

I våra innovationsledningsprogram arbetar vi nära innovationslednings- konsulter och företag. Vi gör detta för att kvalitetssäkra och vidareutveckla våra programinnehåll och leveranser. Men inte minst gör vi detta för att öka efterfrågan och erbjudanden på marknaden, och i samhället, inom områdena innovationsledning, innovationsledare och systematiskt innovationsarbete.

Föreningar

Sedan många år har vi ett mycket värdeskapande partnerskap med yrkesföreningen Innovationsledarna. Läs mer om yrkesföreningen Innovationsledarna. Tisdag 12 september 2023 var vi medarrangör för Innovationsledarnas 10-års jubileum i Stockholm och online, se mer här på denna länk.

Akademin - Universitet och högskolor

Utöver vår egen forskning inom innovationsledning och för innovationsledare bedriver vi nära samverkan med universitet och högskolor för att driva på forskningen inom dessa områden.

Samverkan tillsammans med akademin omfattar även utveckling av utbildningar och inte minst att RISE får möjligheten att ta del av av skickliga studenter och deltagare på utbildningar som vi kan att erbjuda praktik och intressanta examensarbeten.

Vinnova

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet och arbetar för en hållbar tillväxt och för ett innovationskraftigt Sverige. https://www.vinnova.se/

Tillsammans med Vinnova har vi arrangerat den årliga konferansen Innovationsledning för hållbar systemomställning – så får vi det att hända!

Vinnova var även huvudfinansiär i Innovationsledningsprogram för små och medelstora företag – Pilot, som pågick från 2021-10-11 till och med 2022-06-10. Vi är mycket tacksam för detta långsiktiga partnerskap med Vinnova.

_______________________

Kontakta oss
Om oss
Aktuellt
Årets innovationsledare
Vanliga frågor och inspiration
Seminarier

_______________________