Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Kunskapsprov för personcertifiering

För att du ska bli certifierad krävs det vanligtvis att du genomgår en skriftlig kunskaps­prövning. Det finns oftast inget krav på att du måste gå en kurs för att få skriva provet, däremot vill många ändå gå en kurs för att få ”draghjälp” att läsa in det viktiga.

Skriva kunskapsprov hos RISE

Det finns olika alternativ för var du kan skriva kunskapsprov. Antingen kan du boka ett skrivningstillfälle via oss på RISE eller så kan du skriva provet i samband med att du går en kurs hos någon av de utbildare som vi samarbetar med.

Prov via RISE innebär att du kan skriva vid något av våra kontor eller själv ordna med provvakt på egen ort, vanligtvis din kommun.

Kunskapsprov via Utbildare

Kunskapsprov kan bokas in via flera aktörer. I listan längre ner på denna sida hittar du vilka aktörer som finns tillgängliga för respektive typ av personcertifiering.

Skriver du kunskapsprovet via ett utbildningsföretag måste du själv undersöka om avgiften för själva provet ingår i utbildningsavgiften eller inte.

Kunskapsprov vid RISE kontor

Provtillfällen finns vid RISE kontor i Stockholm, Borås, Lund och Karlskrona.

För kunskapsprov såväl som för omprov faktureras en avgift. För bokning, kontakta oss här

Kunskapsprov på egen ort

Hittar du inget provtillfälle som passar så finns möjlighet att skriva prov på egen ort. För att kunna skriva kunskapsprov på egen ort behöver du själv kontakta din kommun för att hitta en provvakt. Provvakten behöver fylla i denna sekretessförbindelse innan du kan boka provtillfälle. Bokning av prov behöver vi ha senast 10 arbetsdagar innan provtillfället.

För kunskapsprov såväl som för omprov faktureras en avgift. Eventuell kostnad för provvakt står du själv för.

För bokning klicka här.

Särskilda behov

Om du har särskilda behov som RISE behöver ta hänsyn till i samband certifieringsprocessen behöver du informera oss om dessa behov. Behoven ska styrkas med intyg i samband med ansökan.

 

Utbildare

+

FAQ

+

Kontakt

Frågor Personcertifiering

Telefontid: veckodagar 8.30-11.30

+46 10 516 63 00

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.