Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Dator IoT

Cybersäkerhet för IoT-produkter - SSF and ETSI

Lär dig hur du skyddar IoT-enheter och system från cyberattacker och hot. Kursen ger dig kunskap om den internationella cybersäkerhetsstandarden för IoT-produkter som standardiseringsorganisationen ETSI tagit fram. Vi går även igenom Svenska Stöldskyddsföreningens nationella standard.

Antalet uppkopplade produkter blir allt fler och därmed ökar risken att bli utsatt för attacker eller förlora känslig data. För att minska cybersäkerhetsincidenter är det viktigt att varje enskild uppkopplad produkt håller en tillräckligt hög nivå, vilket hanteras av standarderna ETSI EN 303645 och SSF 1120-1. I denna kurs går vi igenom dessa standarder.

Syfte

Syftet med kursen är att deltagaren ska få en förståelse för de två standarderna ETSI EN 303645 och SSF 1120-1. Standarden ETSI EN 303645 är en internationell standard, som Svenska Stöldsskyddsföreningen har vidareutvecklat till SSF 1120-1. Dessa båda syftar till att ställa grundläggande cybersäkerhetskrav på IoT-produkter. Exempel på IoT-produkter är smarta TV-apparater, digitala lås och andra uppkopplade enheter i hemmet så som vitvaror, alarmsystem, leksaker, ljuskällor, kameror, högtalare med mera. 

SSF 1120-1 innehåller, utöver den internationella standarden, även krav på två typer av testning; allmän testning och penetrationstestning. Testningen ger ett bevis på att produkten är säker i praktiken.

Målgrupp

Chefer i mindre företag, hårdvarudesigners, programmerare/utvecklare, test- och systemingenjörer, projektledare, produktchefer, kvalitetschefer, drift- och underhållspersonal.

Förkunskaper

Allmän IT-kunskap rekommenderas.

Företagsanpassad kurs

Passar inte kursdatumet för er arbetsgrupp? Ta kontakt med Ted Strandberg eller Anithasree Maroju nedan för att boka en skräddarsydd kurs för er.

Tillfällen

4 september 2024 - online
Digitalt
04 sep 2024
09:00-12:00
4000 (exklusive moms)
Utbildning
Digitalt - live
3
Svenska/engelska
Program
Program
 • Introduktion
 • Översikt av relaterade standarder
 • Terminologi
 • Utvecklingskrav
 • Kontohantering
 • Operation
 • Dataskydd
 • Exempel
 • Allmän testning
 • Penetrationstestning

   

Anithasree Maroju

Kontaktperson

Anithasree Maroju

TIC-ingenjör

+46 10 722 32 78

Läs mer om Anithasree

Kontakta Anithasree
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Ted Strandberg

Administratör

Ted Strandberg

Projektledare

+46 10 516 60 93

Läs mer om Ted

Kontakta Ted
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.