Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Felinjicering

Felinjicering och attackinjicering

Felinjicering används för att utvärdera effektiviteten hos felhanteringsmekanismer i datorsystem. Dessutom rekommenderas felinjicering i många standarder relaterade till utveckling av pålitliga datorsystem, till exempel, ISO 13849, IEC 61508 and ISO 26262.

Denna kurs förklarar hur felinjicering och attackinjicering kan användas för validering av pålitlighet och informationssäkerhet hos datorsystem och dess komponenter. Kursen hålls av kursledare som har en kombinerad erfarenhet av mer än 30 år inom området.

Mål & syfte

Kursen syftar till att förbättra kunskap och förståelse för hur felinjicering och attackinjicering kan användas för validering av pålitlighet hos datorsystem. Detta görs genom presentation av tekniker och verktyg som kan användas för att injicera fel och attacker i datorsystem. Dessutom diskuterar vi hur resultat av fel- och attackinjicering kan klassificeras. För- och nackdelar med respektive teknik och verktyg belyses.

Målgrupp & förkunskapskrav 

Kursen är lämplig för hårdvaruexperter, mjukvaruutvecklare, testare, ingenjörer och forskare som deltar i utvecklingen av pålitliga datorsystem. Grundläggande kunskaper kring hård- och mjukvara krävs.

Innehåll

Under dagen kommer föreläsarna att gå igenom (i) bakgrunden med fokus på hot mot pålitlighet och säkerhet, validering av pålitlighet, och fellägen; (ii) fysiska och simuleringsbaserade felinjiceringstekniker; (iii) avancerad forskning om felinjicering t. ex. minimering av felrymd och felpropagering; och (iv) demo av fel- och attackinjicering med verktyget MODIFI (Modellimplementerad felinjicering).

Föreläsare

 

Kontakta oss

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Behrooz Sangchoolie

Kontaktperson

Behrooz Sangchoolie

Forskare

+46 10 516 61 89

Läs mer om Behrooz

Kontakta Behrooz
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.