Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Utveckling av vaccin

Vaccinutveckling är ett prioriterat område för att öka den globala hälsan. RISE erbjuder infrastruktur och bred expertis inom vaccinområdet. Vi kan guida dig genom hela processen, från forskning och regulatoriska kravställningar till färdigt vaccin.

Behöver du en partner som jobbar med dig för att snabbare nå fram till ett färdigt vaccin? Saknar du kompetens eller utrustning för att lösa olika utmaningar inom vaccinutveckling? Som en del av RISE uppdrag att underlätta för svenska företag att lösa utmaningar som uppkommer under utveckling av nya vacciner, erbjuder vi samarbete/expertis inom forskning och utveckling. 

De nya mRNA-vaccinerna har visat sig vara effektiva, snabba och flexibla när det gäller att förebygga sjukdom och ytterligare spridning av viruset. Pandemiberedskap står nu högt på många länders agendor och marknaden kommer att växa. Med nya vaccinmodaliteter kommer utmaningar inom produktion, regulatoriska krav, kvalitetsattribut, formulering, stabilitet och säkerhet. Därför måste din vaccinmodalitet formuleras i en stabil miljö som uppfyller kraven för transport, lagring och leverans, framkalla det avsedda immunsvaret och undvika biverkningar orsakade av till exempel strukturella problem. RISE har lång erfarenhet av läkemedelsutveckling och formulering av biologiska läkemedel. Vi har ett brett utbud av analys- och formuleringsutvecklingstekniker tillgängliga för att säkerställa identitet, integritet och stabilitet hos vacciner i utvalda formuleringar, så som mRNA i lipida nanopatiklar (LNPs). Om du behöver hjälp med analys under processutveckling eller att sätta upp metoder för kvalitetskontroll kan RISE hjälpa till.

Som certifierat GLP-laboratorium kan vi dessutom erbjuda immunologiska utvärderingar, säkerhets- och effektstudier som uppfyller regulatoriska kriterier.

I vår roll som forskningspartner arbetar vi tillsammans med dig och vårt mål är att se till att din produkt har bästa möjliga förutsättningar att nå marknaden.

Exempel på vad vi inom RISE kan erbjuda: 

  • Vana av att arbeta med många olika modaliteter; mRNA, DNA, virala vektorer, rekombinant protein 
  • Processutveckling/optimering i bioreaktorer 
  • Formuleringsutveckling, lipida nanopariklar (LNPs) och adjuvans
  • Kvalitetskontroll av biologiska modaliteter; Analytisk metodutveckling, validering och metodöverföring
  • Säkerhets och effektstudier
  • Studiemonitorering
  • RISE har erkänt stor expertis i olika administationssätt, micro-sampling tekniker, optimering av anestesi, samt är internationellt uppmärksammade och prisbelönta för sin djurhantering (3R) 
  • Immunologisk utvärdering; flödescytometri av cellmedierad immunitet och cytokinprofil.

 

 

  

Kontaktperson

Jenny Blomqvist

Försöksledare/Projektledare

+46 10 516 62 50

Läs mer om Jenny

Kontakta Jenny
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Lina Nyström

Kontaktperson

Lina Nyström

Forskare

+46 10 516 65 33

Läs mer om Lina

Kontakta Lina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.