Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Hållbar komposittillverkning - processutveckling

På testbädden för hållbar komposittillverkning kan vi testa och verifiera en tänkt eller befintlig process för tillverkning av kompositer. Funkar den? Är den skalbar? Är den så energisnål som möjligt? Hur minimeras materialspill? 

IDÈ   |     MATERIAL       |      PROCESS        |      TESTNING      |     KONTAKT

 

På testbädden för hållbar komposittillverkning hjälper vi dig med konstruktion och dimensionering av produkt, verktyg och process och undersöker tillverkningsmöjligheter och metodik.

Att matcha materialegenskaper till geometri och val av tillverkningsprocess går hand i hand för en produkt tillverkad i kompositmaterial. Det är en viktig del för att erhålla en önskad produkt i slutändan.

Här kommer våra simuleringsverktyg väl till pass för att digitalt verifiera tillverkningsprocess och verktyg. Det blir både enklare och billigare att göra justeringar i en digital modell. Du sparar tid och pengar, samt sänker din risk.

Din idé är trygg med oss

Vi skyddar dina idéer genom att ingå i ett NDA och du som uppdragsgivare äger IPR:en vid avslutat uppdrag. Vi är en neutral samarbetspartner där du på ett säkert sätt kan utveckla kompositlösningar tillsammans med dina kunder, materialleverantörer, finansiärer och forskningsaktörer.

Vanliga kundfrågor kring processutveckling

+

Skräddarsytt stöd eller enstaka tjänster

Vi hjälper såväl startupbolag som små och medelstora leverantörer och sluttillverkare inom flera applikationsområden  - från flygplan, fordon och båtar till vindkraftverk och sportutrustning. 

Hos oss kan du köpa enstaka tjänster i processutvecklingsfasen, så som digitaliseringsstöd, processimulering, dimensionering av fiberkompositer, konstruktion, fiber patch, pressning, formning, lindning, prototyptillverkning, intrimning av verktyg, uppskalning, sammanfogning, trimning och efterbearbetning. Vi utför även LCA och LCC-analyser.

Vi erbjuder även skräddarsydda utvecklingslösningar. Kontakta oss för en kostnadsfri behovsanalys.

Kontakt

_________________________________

Mer information

Fördelarna med att ta hjälp i processutvecklingsfasen

  • Du får hjälp att förutsäga komponentens mekaniska egenskaper innan den går i produktion
  • Du får hjälp att förutsäga komponentens form vilket kan användas för verktygskompensering redan i ett tidigt skede
  • Du erbjuds möjligheten till virtuell tillverkning vilket minimerar behovet av fullskaleprov med en sänkt kostnad / lägre risk som följd

 

Så här har vi hjälpt andra kunder

 

David Engberg

Kontaktperson

David Engberg

+46 10 228 49 89

Läs mer om David

Kontakta David
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.