Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Kraftelektronik

Kraftelektronikkomponenter bidrar i hög grad till effektiv produktion, överföring, distribution och användning av elektrisk energi. Kraftelektronik är nödvändig i alla typer av nya transportsystem utan fossila bränslen. Det är en nyckelteknik för hållbar utveckling och en fossilfri framtid.

Användningen av kraftelektroniska system är avgörande för att möjliggöra effektiva system för omvandling av elektrisk energi och är en viktig faktor för hållbarhet i vårt moderna samhälle. I takt med att ren energiteknik fortsätter att bli mer prisvärd kommer sömlös och effektiv nätintegration att göra produkterna och resurserna ännu mer tillgängliga samtidigt som världen får mer kontroll över sin energiförbrukning. Vi rör oss mot ett alltmer uppkopplat och digitaliserat samhälle som kräver effektivare energianvändning genom att tillämpa smarta elektroniska apparater. Den nuvarande utvecklingen på detta område höjer prestandan till nya nivåer, vilket kräver utveckling av nya material och ny teknik. Dessutom möjliggör digitaliseringen utveckling av nya affärsmodeller och tjänster samt optimering av funktionalitet, tillförlitlighet och säkerhet.

Vi kan ge dig svar och information du behöver inom följande områden:

  • Vi hjälper kunder att använda PE-kompetens i många olika tillämpningar, t.ex. från järnvägar till tillämpningar inom flyg.
  • Vi hjälper svensk industri för användning av Power Electronics att förbättra PE-enhetens användning och optimering och med att förbli konkurrenskraftiga på den globala marknaden.
  • Vi förbättrar effektiviteten och fullständigheten i tillförlitlighets- och robusthetstester av system.
  • Kraftelektronik och tillförlitlighet är en av flera RISE:s styrkor som bidrar till att stärka den högteknologiska industrin.
  • Stödja olika typer av styrstrategier för kraftelektronik.
  • Ge stöd till utveckling och demonstration av kraftelektroniska system som använder nya material som minskar mängden energi som omvandlas till värme.
  • Digitala lösningar för att optimera användningen av kraftelektroniska system med hjälp av kombinationer av edge/cloud AI-baserade tjänster.
  •  Att stödja och möta de framtida utmaningarna inom kraftelektronikindustrin.
Helena Wiberg

Kontaktperson

Helena Wiberg

Affärsutvecklare

+46 10 228 42 57

Läs mer om Helena

Kontakta Helena
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontaktperson

Madhav Mishra

Senior Scientist

+46 10 228 42 69

Läs mer om Madhav

Kontakta Madhav
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.