
Forskare inom bioteknik med expertis inom syntetisk biologi, mikrobiell stamutveckling, fermentering och enzymer. På RISE leder jag innovationsprojekt inom fermentering och enzymatiska bioprocesser för att omvandla industriella sidoströmmar till hållbara livsmedelslösningar, med hjälp av svampar, bakterier, jäst och enzymer. Erfarenheter och projekt omfattar:
- Precisionsfermentering av proteiner
- CRISPR/Cas9-baserad stamutveckling av jäst för förädling av industriella sidoströmmar
- Enzymer för optimering av näringsinnehåll, biotillgänglighet och funktionella egenskaper i livsmedel och foder
- Fastfasfermentering med svamp för produktion av mykoprotein och ökat näringsvärde
- Mjölksyrajäsning för förbättrad smak och produktstabilitet
- Studier av tarmhälsa kopplade till fiber (prebiotika) och mikrobiomet
- Bioinformatiska metoder för att identifiera, förstå och omprogrammera mikroorganismer på genomnivå