Annika Altskär
Experimentell specialist
Annika Altskär arbetar som experimentell specialist i enheten Produktdesign, RISE Jordbruk och livsmedel. Annika arbetar både med affärsverksamhet och forskning med fokus på matens struktur och egenskaper. På PD arbetar vi med flera längdskalor från millimeter till nanometer med ljusmikroskopi (LM), konfokallasermikroskopi (CLSM), transmissionselektronmikroskopi (TEM) för helheten.
Prepareringen inför mikroskopianalysen är oerhört viktig därför har vi ett brett utbud av olika prepareringstekniker att välja mellan för bästa resultat beroende på val av mikroskopiteknik, material och provegenskaper.
På Jordbruk och livsmedel har vi RISE enda TEM utrustat med en exceptionell högkänslig lågdoskamera som gör det möjligt att avbilda material med låg kontrast såsom mat, läkemedel, biomaterial etc där utmaningen ligger men passar även för mer högkontrastprover. TEMet är utrustat med skanning-TEM (STEM) och diffraktionsmöjligheter samt med kryo-TEM, tomografi i TEM-, STEM- och kryo-läge.
Annika har mycket lång erfarenhet inom mikroskopi och mikroskopipreparering såsom fixering, fryssubstitution, plastinbäddning, tunnsnittning, fryssnittning, kryo-TEM preparering; metallreplikor mha frysetsning och mica sandwich samt plunge freezing.
Ljusmikroskopi, LM, konfokalasermikroskopi, CLSM, transmissionelektronmikroskopi, TEM, preparering för mikroskopi; fixering, fryssubstitution, plastinbäddning, tunnsnittning, fryssnittning, frysestning, mikrostruktur, mikroskopi, kryo-TEM, plunge freezing, ultramikrotom,
- Percolation and phase behavior in cellulose nanocrystal suspensions from nonlin…
- Nanorheological analysis of xanthan/water solutions using magnetic nanoparticle…
- Structural and compositional changes during UHT fouling removal—Possible mechan…
- Single particle raster image analysis of diffusion for particle mixtures
- High sugar content impacts microstructure, mechanics and release of calcium-alg…
- High sugar content impacts microstructure, mechanics and release of calcium-alg…
- Interconnectivity imaged in three dimensions : Nano-particulate silica-hydrogel…
- Shear and extensional rheology of commercial thickeners used for dysphagia mana…
- Effect of dispersed particles on instant coffee foam stability and rheological …
- Changes in proteins, physical stability and structure in directly heated UHT mi…