Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Alexander Wahlberg

Ingenjör

Tel +46 72 544 69 89

E-post alexander.wahlberg@ri.se

Ort Umeå

Enhet Resurser ur avfall (104207)

Jag utvärderar innovationers ekonomiska genomförbarhet och dess affärsmöjligheter. Min passion är att ta idéer nedskrivna på servetter och utveckla dom till affärer.

Från produktioner uppstår exempelvis ofta spillmaterial som idag inte alls utnyttjas till sin fulla potential. Jag drivs av att försöka hitta den potentialen och initiera samarbeten mellan olika organisationer eller företag med syfte att skapa nya lösningar och utveckla hållbara affärer.

Genom att hitta nya vägar för spillmaterial att gå, kan vi bli mer hållbara, vilket kan gynna företaget genom att den ekonomiska sårbarheten minskar då de kan stå på fler ben. Problemet är att det oftast fastnar på idéstadiet eftersom företag saknar både tid och resurser. Jag vill hjälpa företagen att utveckla sina produkter och produktionsprocesser genom att tillhandahålla ”kartor” (eng. roadmaps) baserade på kostnadsjämförelser och hållbarhetsanalyser, som visualiserar vilka av de olika vägarna som är bäst för att omvandla innovationen till kommersialisering och göra affärspotentialen tydligare.

I mitt senaste arbete har jag arbetat med kostnadsjämförelser, livscykelkostnadsbedömningar och utvecklat affärsplaner tillsammans med kollegor som har gjort miljöanalyser för tre EU Horizon 2020-projekt (Mobile flip, SaltGae och Karma). Arbetar både från Skellefteå och Umeå.

Jag ser fram emot att få en betydande inverkan på ditt företag, projekt eller innovation på ett hållbart sätt. Hör gärna av dig, ingen utmaning eller projekt är för stort eller för litet!

http://thepink.se/portfolio/alexander-wahlberg/
https://www.linkedin.com/in/alexander-wahlberg/

Relaterat