Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

AI-transformation

Hur arbetar vi effektivt med AI? I en föränderlig värld på ett institut som bedriver förstklassig forskning om AI är det relevant att använda AI i våra egna arbetssätt. Vi arbetar därför för att effektivisera våra egna processer och samtidigt vara förebilder för andra organisationer.

Kvaliteten och möjligheterna till användning av tillämpad artificiell intelligens accelererar just nu. Det gäller såväl generativ AI, som bildanalys, dataanalys och andra tillämpningar. 

Målet är att införa, nyttja och etablera AI som verktyg och metod inom alla våra verksamhetsområden för att effektivisera och förbättra våra processer.  

Vi arbetar huvudsakligen på tre sätt med transformation: 

  • Det finns ett direkt värde i att förbättra våra egna arbetssätt, och ett stort indirekt värde i att vara föregångare för industrin. Många av våra testbäddar, provningsmiljöer och pilotanläggningar fungerar på samma sätt som industrins anläggningar. Våra testbäddar kan nyttjas inte bara som anläggningar för provning, utan även för att visa framtidens digitala lösningar.   

  • Vi arbetar med att etablera robusta lösningar för tillämpad artificiell intelligens i RISE verksamheter. Det innebär också att lyssna av de pågående trenderna kring storskaliga språkmodeller och generativ AI, samt etablera säkra och forskningsetiskt riktiga sätt att arbeta med dessa metoder. Här har vi på Centrum för AI kommit långt och kan därför erbjuda stöd och lärdomar utifrån ett expert- och användarperspektiv kring chatbotar. Det vill säga, vi kan beskriva på djupet hur modellerna fungerar rent tekniskt, men också hur de bör användas i dagligt arbete.  

  • Samhället och industrin genomgår en AI-transformation. Som forskningsinstitut är det vår uppgift att ligga i framkant av och bevaka den utvecklingen. 

Några case vi jobbat med

Läs mer genom att klicka på +

Utbildningsinsatsen "AI för alla" höjer kunskapen om chatbotar

+

AI kan vara ett verktyg i certifieringsprocesser

+
Jerk Rönnols

Kontaktperson

Jerk Rönnols

+46 10 228 45 13

Läs mer om Jerk

Kontakta Jerk
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Sverker Janson

Kontaktperson

Sverker Janson

Enhetschef

+46 70 544 33 54

Läs mer om Sverker

Kontakta Sverker
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.