Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Agrihub kundcase: Pig Scale

Digital lösning inom jordbruket ger mindre stressade grisar och mer effektiv uppföljning.

Kundprofil Smart Agritech Solutions of Sweden AB

Smart Agritech Solutions of Sweden AB är ett start-up-företag som utvecklar digitala lösningar för smart och innovativ djurproduktion. Företaget grundades år 2016 av tre parter; en grisuppfödare, en slaktare och en tekniker. Grundarnas gemensamma kompetens och erfarenhet gav upphov till företagets första produktidé Pig Scale. Det är en digital lösning som väger grisar baserat på kamerateknologi och autonoma bildprocesser. Genom att grisarna vägs utan att de flyttas blir de mindre stressade. Uppföljningen blir dessutom mer effektiv.

Kundbehov

Start-up-företaget var i behov av att hitta finansiering och lämpliga samarbetspartners för utveckling och test av en prototyp av innovationsidén PigScale.

Vår hjälp till kunden

Genom innovationsplattformen SmartAgri hjälpte Agroväst och RISE kunden att göra en utvärdering av sin idé. Utvärderingen visade ett stort behov inom branschen och även en god marknadspotential.

Nästa steg var att koppla ihop kunden med relevant kompetens från partners inom området. Kunden behövde hjälp med att skriva en ansökan om innovationsstöd från Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. 

Efter att finansiering på 380 000 EUR beviljats för utveckling och test av en PigScale-prototyp kunde projektet starta. Agroväst tog på sig rollen som projektledare. Det innebar att kunden avlastades från både likviditetsproblem och tidskrävande administration.

Ytterligare ett utvecklingssteg togs i och med kundens medverkan i projektet Smart Agri Hubs (H2020). Här fick kunden stöd att i nära samarbete med rådgivare och kommunikationsföretag utveckla tjänster som ökar användarvänligheten och stödjer slutkunden att fullt ut förstå och kunna använda den data som systemet tar fram.

Läs mer på Smart Agritech Solutions of Sweden AB:s hemsida.

Kontaktperson: Jens Juul, Agroväst Livsmedel AB.

Anna Rydberg

Kontaktperson

Anna Rydberg

Senior forskare

+46 10 516 69 55

Läs mer om Anna

Kontakta Anna
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.