Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
fukt

Fukt 1 - grundkurs för fukttekniker och fuktskadeutredare

Fukt 1 – Grundkurs för fukttekniker och fuktskadeutredare omfattar två kursdagar och genomförs 24 - 25 oktober på RISE i Borås

Kursen riktar sig till dig som vill få grundkunskaper om fukt i byggnader. I utbildningen går vi igenom hur fukt transporteras och hur fukt kan påverka material och byggnadskonstruktioner samt vilka skador fukt kan orsaka i byggnader. Utbildningen går även igenom grunderna i utredning av fuktskador så som t ex fuktmätning och fuktindikering, provtagning, sanering och åtgärder samt riskkonstruktioner.

Efter avslutad utbildning får varje deltagare ett kursintyg med redovisat kursinnehåll som bevis på genomförd utbildning.

För den som vill fördjupa sig i ämnet så erbjuder RISE även en kompletterande utbildning Fukt 2 – Fortsättningskurs för fukttekniker och fuktskadeutredare, vilken bl a omfattar fördjupning kring riskkonstruktioner och skadeutredningsmetodik.

Målet med utbildningen är att kursdeltagaren efter avslutad kurs skall ha förståelse för hur fukt transporteras och kan påverka material och byggnadskonstruktioner samt vilka skador fukt kan orsaka i byggnader. Vidare är målet med utbildningen att kursdeltagaren skall få grundläggande kunskaper för att själv kunna arbeta som fukttekniker eller fuktskedeutredare.

Pris: 10500:- exkl. moms

Övrig information

Fika och lunch ingår i kursen bägge kursdagarna. Kurspärm med aktuella föredrag ingår också i kursen.

Boende ingår dock ej i kursen, detta får varje kursdeltagare ordna själva.

Tillfällen

27 - 28 februari 2024
RISE Research Institutes of Sweden Brinellgatan 4 Borås
Karta
27 feb 2024 - 28 feb 2024
09:00-16:00
10500 SEK (exklusive moms)
Utbildning
Fysiskt
Kursintyg
Svenska
Talare
Program
Talare

Anders Jansson

RISE AB

Thorbjörn Gustavsson

RISE AB

Johanna Elam

RISE AB
Program

Grundläggande kunskaper om fukt, mikrobiologi, fuktskador, riskkonstruktioner och utredningsmetodik. Kursen innehåller också enklare fuktberäkningar.

Anders Jansson

Kontaktperson

Anders Jansson

Teknologie magister

+46 10 516 57 26

Läs mer om Anders

Kontakta Anders
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.