Kontaktperson
Birgitta Bergström
Projektledare
Kontakta BirgittaKursen ger grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper kring de vanligast förekommande mikroorganismerna i livsmedelssammanhang. Syftet med utbildningen är att deltagarna skall få ökad kunskap om livsmedelsmikrobiologi samt hur och varför man utför mikrobiologiska analyser.
I kursen igår såväl teoretiska som praktiska moment. Förmiddagarna ägnas åt föreläsningar med fokus på grundläggande mikrobiologi och eftermiddagarna tillbringas på lab.
Varje deltagare får steg för steg genomföra livsmedelsanalys med provberedning, spädning, spridning samt avläsning av odlingarna. Antalet deltagare på kursen är maximerat till 6 st för bästa utbyte.
Innehåll:
Teori
Laborationer
Deltagarna på kursen erhåller förutom en pärm med dokumentation av kursmaterialet ett kursintyg.
Kursen vänder sig till personal på livsmedelslaboratorier inom t.ex. industri eller kommun som vill öka förståelsen för mikrobiologisk provsättning och analys.
En viss labvana är önskvärd för bästa utbyte.
Laborationer,
Fysiskt,
sv