Kontaktperson
Greta Geldenhuys
Forskare
Kontakta GretaGenom sensorisk analys kan man mäta en produkts sensoriska egenskaper. Utseende, lukt, smak, konsistens och munkänsla är upplevelser som ofta mäts på livsmedelsprodukter. Samma metoder kan användas på hygienprodukter eller förpackningar
Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som ska börja arbeta inom sensorisk analys eller som har arbetat en tid inom detta område.
Innehåll
Kursen ges digitalt över 2 halvdagar men kommer att inkludera olika praktiska övningar.
Program
Dag 1: 7 september 8.30-12.30
• Introduktion till sensorik.
• Våra sinnen, hur fungerar de?
• Hur genomför man ett sensorisk test? Praxis och goda råd.
• Utvärdera dina sinnen, vi testar våra sinnen, praktisk övning.
• Sensoriskt språk.
Dag 2: 8 september 8.30-12.30
• De olika panelerna, ditt "mätinstrument".
• Mätmetoder:
• Vilka olika mätmetoder finns?
• Vilka metoder är bra vid vilka tillfällen?
• Praktisk övning för en vanlig metod.
I kursen ingår 2 timmar individuell konsulttid efter genomförda lektioner. Tid för dessa bokas separat.
Förkunskapskrav
Inga förkunskaper krävs.
Språk
Kursen hålls på engelska. Kursmaterialet är också på engelska, men det kommer att finnas en svensktalande föreläsare med.
Många deltagare från ert företag?
Vi erbjuder även kurser specialanpassade för ert företags behov.
Övrigt
Vid färre än nio anmälda deltagare kan kursen komma att ställas in, detta meddelas senast en vecka före kursstart.
Anmälan stänger 29 augusti.
Webbaserad,
Digitalt,
Kursintyg
10 timmar
Engelska