Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Formulering av antifoulingprodukt för marina konstruktioner

För att skydda marina konstruktioner från påväxt (biofouling) används ofta antifoulingprodukter. Då både miljöfaktorer som salthalt och vattentemperatur och typ av marin konstruktion påverkar de egenskaper som antifoulingprodukten behöver för att fungera tillfredställande krävs det utveckling för olika situationer. Antifoulingprodukten kan vara ett material eller en ytbeläggning vilket kräver olika angreppsätt och metodik vid formuleringsarbetet.

Syfte

Med små batcher på labskala kan man uppnå flexibilitet i utvecklingen och nya bioaktiva substanser kan snabbt utvärderas i fält. Dessutom kan formuleringen skräddarsys för aktiv substans med avseende på erodering och frisläppandet till omgivande marin miljö. Förutom utveckling av nya antifoulingprodukter behövs det både effektivitetsdata och toxicitetsdata på hela antifoulingprodukten, dvs det räcker inte med data på molekylen för att kunna registrera sin produkt.

Genom att snabbt få information om en substans eller ej är lämplig för fortsatt utveckling kan tid och kostnader besparas. Dessutom, genom att få en skräddarsydd formulering maximerar man effektivitet och minimerar miljöbelastningen hos antifoulingprodukten.  

Metod

Dispergering av olika komponenterna i antifoulingprodukten är av fundamental betydelse för funktion. Vi har utrustning för dispergering i lösning (Cowles blandare och Ultra thurrax dispergerare) men även dispergering av komponenter i material (extruder). Utvärdering av färdiga produkter utvärderas med tvärsnittsanalys (SEM, ljusmikroskopi)

Leveranser

Kunden erhåller rapport som innehåller beskrivning och utvärdering av framtagen formulering

Beställning

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Tjänst

Utveckling och formulering av antifoulingprodukt för statiska och mobila marina konstruktioner

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Leveranstid är helt beroende på komplexitet och vilka egenskaper formuleringen förväntas ha. Ta kontakt för mer specifika information

Förberedelser

Information angående egenskaper som erodering och tvättbarhet behöver diskuteras innan start

Mattias Berglin

Kontaktperson

Mattias Berglin

Forskare

+46 10 516 58 97

Läs mer om Mattias

Kontakta Mattias
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.