Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
-

Tillämpad AI

Hur arbetar vi med tillämpning av AI? Centrum för tillämpad AI bedriver tillämpad AI-forskning och omställningsledning för en modern industri och ett innovativt samhälle. 

Vår forskningsgrupp tillämpad artificiell intelligens (AI), strävar efter att inte bara omfamna den senaste teknologin, utan också att aktivt bidra till att forma en hållbar framtid samt ge ett tydligt värde och nytta för industri och samhälle inom Sverige och EU.  

Genom strategiska AI-partnerskap, visionära strategier och tekniska analyser sträcker vi oss över gränserna för innovation. Vi fokuserar på tillämpad AI-forskning och omställningsledning för att modernisera och optimera processer, arbetsmetoder och affärsmodeller.  

Målet är att främja kunskapsöverföring och möjliggöra utbildning för att säkerställa att fördelarna av AI når såväl individ som samhälle.   

Vi arbetar huvudsakligen inom följande områden med tillämpad AI: 

  • Strategiskt AI-partnerskap - erbjuder resurser som experter, spetskompetens och konsulter där RISE bygger kunskap proaktivt med våra partners roadmaps och i ljuset av alla erbjudanden.  
  • AI visioner, strategier & roadmaps - i relation till exempelvis framväxande teknologier, nya regelverk, nya arbetssätt, disruptiva affärsmodeller, standarder och nya ekosystem   
  • AI-teknikanalyser samt testning, validering och certifiering – tex prestanda, skalbarhet, säkerhet, kvalitet, kompatibilitet, inlåsningseffekter, hållbarhetsaspekter, användbarhet etc.  
  • Tillämpad AI-forskning - konceptutveckling, experiment, hypotesprövning, prototyper, simuleringar, modellering av programvara, algoritmer och gränssnitt  
  • AI Transition management - värdeskapande modernisering, optimering, omvandling av processer, arbetsmetoder, flöden, produkter, teknik, tjänster och affärsmodeller med hjälp av tillämpad AI  
  • AI kunskapsöverföring - utbildning, omskolning, kompetenshöjning och livslångt lärande 

Några case vi jobbat med

Läs mer genom att klicka på +

AI optimerar produktionslinan vid biltillverkning

+

AI automatiserar kvalitetskontroll i industrin

+
Jonas Lindqvist

Kontaktperson

Jonas Lindqvist

+46 70 212 90 99

Läs mer om Jonas

Kontakta Jonas
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Sverker Janson

Kontaktperson

Sverker Janson

Enhetschef

+46 70 544 33 54

Läs mer om Sverker

Kontakta Sverker
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.