Mats Stading
Senior forskare
Tel
E-post
Ort
Göteborg
ORCID

Professor Mats Stading forskar på Produktdesign och är adjungerad professor vid Industri- och materialvetenskap på Chalmers Tekniska Högskola, båda i Göteborg. RISE-gruppen består av 25 experter specialiserade på materialvetenskap applicerad på livsmedel och andra biologiska material, materialmikrostruktur och aromanalys. Han är en internationellt erkänd forskare och koordinerar större nationella och internationella projekt, och har lett European Society of Rheology. Hans forskningsområden inkluderar mjuka material och livsmedel, reologi, Food Oral Processing, biomaterial och mikro-mekaniska egenskaper hos biologiska system.
För inspelade föredrag och mer information se https://stading.se/sv/forskning
Fråga mig om
Publikationer
Fråga mig om
Publikationer
- Reviving Food Resources : Enabling Upcycled Food Production in Sweden
- Rheological properties of pea protein melts used for producing meat analogues
- Towards in-line rheology measurement of protein melts during high moisture extr…
- Development of a solid food simulant to evaluate migration of chemicals from pa…
- A thermodynamical finite element model of the fibre formation process during ex…
- Investigating swallowing sounds of viscous fluid of optimized food of dysphagia…
- Rheology and fibre formation in extruded meat analogues
- Impact of the Comprehensive Awareness Modification of Mouth, Chewing and Meal (…
- Percolation and phase behavior in cellulose nanocrystal suspensions from nonlin…
- Remote Sensing of the Nano-Rheological Properties of Soft Materials Using Magne…