Mats Stading
Senior forskare
Professor Mats Stading forskar på Produktdesign och är adjungerad professor vid Industri- och materialvetenskap på Chalmers Tekniska Högskola, båda i Göteborg. Hans grupp består av 20 experter specialiserade på materialvetenskap applicerad på livsmedel och andra biologiska material, materialmikrostruktur och aromanalys. Han är en internationellt erkänd forskare och koordinerar större nationella och internationella projekt, och leder European Society of Rheology. Hans forskningsområden inkluderar mjuka material och livsmedel, reologi, Food Oral Processing, biomaterial och mikro-mekaniska egenskaper hos biologiska system.
För Mats publikationer, se http://ri.diva-portal.org/smash/resultList.jsf?query=0000-0003-0310-446…
För inspelade föredrag och mer information se https://stading.se/sv/forskning
- A thermodynamical finite element model of the fibre formation process during ex…
- Impact of the Comprehensive Awareness Modification of Mouth, Chewing and Meal (…
- Bolus rheology of texture adjusted food—Effect of age
- Percolation and phase behavior in cellulose nanocrystal suspensions from nonlin…
- Investigating swallowing sounds of viscous fluid of optimized food of dysphagia…
- Rheology and fibre formation in extruded meat analogues
- Remote Sensing of the Nano-Rheological Properties of Soft Materials Using Magne…
- Towards attractive texture modified foods with increased fiber content for dysp…
- Edible and sustainable hot-melt adhesive
- Nano-rheometry for non-invasive monitoring of texture during food oral processi…