Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Martin Kurdve

Forskare

Tel +46 10 228 47 39

E-post martin.kurdve@ri.se

Ort Mölndal

Enhet Produktion och arbetsmiljö (513402)

ORCID 0000-0001-9068-3527

Martin Kurdve arbetar med forskning och företagsutveckling i omställning mot hållbara produktionssystem och cirkulär ekonomi. Med bakgrund bl.a. nio år på Volvo Group men även som konsult och arbete i pappersindustrin har Martin en gedigen industrierfarenhet. Martin har varit på RISE (fd IVF) sen 2011 och har som en viktig del arbetat i Produktionslyftet som verksamhetscoach, forskat på Green Lean, produktionsmodellering, cirkulära system och företagsutveckling.
Martin har en har en Tekn. Lic. i Industriell Miljöekonomi från Lund och en Tekn. Doktor i Innovation och Design teknik från Mälardalens högskola.
Martins expertiser innefattar t.ex. hållbara produktionsystem, industriell omställning, hållbarhetsstrategi, industriell symbios, produktionslogistik, flödesanalys, sömlösa transporter, produktionssimulering, systemanalys, leanmetodik, ekodesign, cirkulär ekonomi m.m.
För närvarande arbetar han en viss del av tiden på Chalmers på institutionen Technology management and economics. https://www.chalmers.se/en/Staff/Pages/Martin-Kurdve.aspx

Relaterat