Markus Langeland
Forskare
Markus Langeland är forskare med fokus på hållbar sjömat, särskilt vattenbruk och foderutveckling. Hans arbete omfattar utveckling och utvärdering av produktionssystem med hjälp av livscykelanalys (LCA) och andra miljöbedömningsmetoder. Markus har särskild kompetens inom foderkomposition och dess betydelse för miljöpåverkan och resurseffektivitet.
Som verksamhetsledare för Blå mat – centrum för framtidens sjömat samordnar Markus forskning, projekt och branschdialog för att främja en hållbar utveckling av svensk sjömatsproduktion. Han deltar även i projekt som inkluderar sociala och ekonomiska perspektiv för att skapa en helhetsbild av vattenbrukets roll i framtidens livsmedelssystem.
Markus samarbetar med industri, myndigheter och akademi i projekt som syftar till att:
- Utvärdera miljöpåverkan från olika vattenbruksarter och produktionskedjor.
- Förbättra foderformuleringar genom att analysera råvarors hållbarhet.
- Utveckla scenarier för framtida produktion och teknik inom svenskt vattenbruk.
Genom sitt arbete bidrar Markus till att stärka kunskapsbasen för en innovativ och hållbar blå ekonomi.
- Fungal Protein from Non-Food Bioresources in Diets for Rainbow Trout (Oncorhync…
- High protein requirements of juvenile Atlantic wolffish, Anarhichas lupus : Eff…
- Fish processing side streams are promising ingredients in diets for rainbow tro…
- Broadly Sourced Alternative Proteins Alter Muscle Metabolome While Maintaining …
- Fishmeal and oil from Baltic Sea herring: current uses and challenges for full …
- Seaweed Fly Larvae Cultivated on Macroalgae Side Streams : A Novel Marine Prote…
- Greenhouse gas emission reduction opportunities for the Norwegian salmon farmin…
- Environmental and biodiversity performance of a novel single cell protein for r…
- Greenhouse gas emissions of rainbow troutfed conventional and novel feeds from …