Jenny Veide Vilg
Enhetschef

Jag arbetar för hållbar och säker livsmedelsproduktion och innovation på RISE Livsmedel. På min enhet är vi experter på mikrobiologi – vilka faror och risker mikroorganismer kan medföra, men också hur vi kan använda dem för att skapa hållbara och nyttiga livsmedel. Tillsammans hjälper vi företag till bättre konkurrenskraft genom att skapa förutsättningar för säkra produkter, hygieniska processer och säker och hållbar vatten- och energianvändning. Genom tillämpad forskning inom mikrobiologi och bioteknik skapar vi innovativa lösningar för framtiden inom så olika områden som återvinning av vatten i livsmedelsindustrin och precisionsfermentering. Men vi har alltid fokus på mikroorganismerna och deras egenskaper!
Tidigare har jag arbetat med forskning och utveckling inom livsmedelsbioteknik och molekylär mikrobiologi, innovationsprojekt inom livsmedel, material och life science, samt vårdinnovation.
Min favoritmikroorganism är jäst (i alla former) och när det kommer till råvaror är jag särskilt förtjust i marina makroalger.