Charlotta Löfström
Forskare

Charlotta arbetar som forskare och projektledare inom mikrobiologi och hygien med fokus på livsmedelsmikrobiologi. Projekten handlar t.ex. om livsmedelssäkerhet, vattensäkerhet, mikrobiologiska analysmetoder, smittspårning, antimikrobiell resistens, biofilm, rengöring samt riskvärderingar av livsmedelsprocesser och -produkter avseende både produktförstörande mikroflora och sjukdomsframkallande bakterier och virus.
För en sammanfattning av vetenskapliga meriter, se: https://scholar.google.se/citations?user=qqpJtNMAAAAJ&hl=sv
Salmonella, Legionella, Listeria, vatten, livsmedel, riskbedömning, qPCR, sekvensering, DNA, utbrottsutredning, aerosol, validering, covid-19, antibiotikaresistens, AMR, bioinformatik, smittspridning, flödescytometri, matförgiftning, matsäkerhet
- Potential sources of contamination on textiles and hard surfaces identified as …
- Ta vara på odlingens sidoströmmar – exemplet broccoli
- Genetic polymorphism and antimicrobial resistance of salmonella enterica serova…
- Stable IgG-antibody levels in patients with mild SARS-CoV-2 infection
- Utveckling av näringsladdad broccolisoppa
- Cross-Border Transmission of Salmonella Choleraesuis var. Kunzendorf in Europea…
- Genetic polymorphism and antimicrobial resistance of Salmonellaenterica serovar…
- Bevattningsvatten : kunskapsunderlag
- Use of multiple-locusvariable-numberof tandem repeatsanalysis (MLVA) to investi…
- Pre-PCR processing strategies for rapid detection of <i>Listeria monocytogenes<…