Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Andreas Thore

Forskare

Tel +46 10 228 49 02

E-post andreas.thore@ri.se

Ort Västerås

Enhet Användarcentrerad digitalisering (102201)

Projektledare för det Vinnovafinansierade projektet AutoInspect, som syftar till att utveckla maskininlärningsbaserade kamerasystem för automatisk kvalitetskontroll av pressgjutna och varmpressade metallkomponenter. Projektet är ett samarbete mellan RISE och ett antal svenska industriaktörer.

Deltagare i de två Vinnovafinasierade projekten SaNDT och AutoPrint 2, som båda leds av RISE. SaNDT undersöker möjligheten att ta fram oförstörande mätmetoder för sandgjutformar och -kärnor. I Autoprint 2 byggs en demonstrator för automatisk hantering av 3D-printade sandkärnor. Ett flertal industriella parter deltar i båda projekten.

Två stora intressen som forskare är industriell automation och digitalisering, framförallt tillämpad maskininlärning. Är även mycket intresserad av kvantkemi och har stor erfarenhet av kvantkemiska beräkningar på både organiska och oorganiska molekyler.

Utbildningar: magisterexamen i fysik, samt doktorsexamen i beräkningsbaserad materialvetenskap.

Nyckelord: maskininlärning, AI, density functional theory (DFT), gjutning, quantum chemistry, materialvetenskap, smart gjutgods, tomografi

Relaterat