Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Trendspaning – Framtidens material och produkter

Vi befinner oss i en omvälvande tid där vi drastiskt omprövar hur vi använder material. Att navigera i denna övergång, där vi också måste hantera två olika ekonomier, den linjära och den cirkulära, innebär stora utmaningar för oss alla, oavsett om vi arbetar inom industrin, den offentliga sektorn, politiken eller den akademiska världen.

Vill du förstå det föränderliga landskapet bättre? Vill du förstå vad som händer i världen omkring dig och vad som är viktigt att fokusera på för att hantera utmaningarna och dra nytta av förändringarna?

Läs vår årliga trendrapport inom materialomställning

I vår analys har vi sammanfattat landskapet av behov för omställning, baserat på flera intervjuer med olika branscher, och vår erfarenhet från forskning och projekt.

Vi tar en närmare titt på några av de utmaningar som vi tror kommer att spela en viktig roll i framtiden. I en framtid där våra produkter kan kommunicera, där data är kärnverksamhet, och där oändlighet blir ändligt och vi skapar affärer av vårt avfall.

Men trots många utmaningar ser vi att det finns hopp, omställningen är på gång. Företagen utvecklar smartare och mer ansvarsfulla produkter, processer och verksamheter varje dag. Vi på RISE följer dessa resor som en forsknings- och innovationspartner och har sammanfattat några saker i analysen som vi tycker är viktiga att fokusera på för att gå starkt in i framtiden.

Trendspaning: Hur kvalitetssäkrar vi framtidens plast?

Ta del av det inspelade seminariet "Hur kvalitetssäkrar vi framtidens plast?" som innehåller en trendspaning inom materialomställning och dialog med företag som representerar olika delar av värdekedjan. Det digitala seminariet hölls den 17 oktober.

Ladda ner trendrapporten (engelska)

CAPTCHA
* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter
Profile image

Hanna Linden

tf Affärs-och innovationsområdeschef

+46 10 228 46 75
hanna.linden@ri.se

Läs mer om Hanna

Profile image

Maria Delombre

Kommunikationschef

+46 10 516 66 82
maria.delombre@ri.se

Läs mer om Maria