Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Webinarie: Symbios i Malmö stad & Cirkulär odling i växthus

Digitalt event via Teams

25 april 2023, kl.08:30-10:00

Webinariet arrangerades av Centrum för Industriell och Urban Symbios. Vi presenterade Symbios i Malmö stad & Cirkulär odling i växthus

Symbios i Malmö stad har främjat industriell och urban symbios i mer än tio år. När arbetet började var industrisamverkan kring restresurser inget självklart ämne att diskutera. Det har hänt mycket sedan dess, både i staden och omvärlden, som har gjort frågan mer aktuellt än någonsin. Malin och Joanna delar erfarenheter från Malmös symbiosresa – och spanar framåt mot det fortsatta arbetet.

Cirkulär odling i växthus stärker det lokala samhället och blir allt betydelsefullt i takt med samhällets snabba förändringar. För att kunna bygga verkligt hållbara städer, måste vi ha en hållbar matproduktion. Vi får veta mer om hur Göteborg Stad har arbetat med lokal odling och sex växthuskoncept för att stödja stadens omställning till hållbart cirkulärt livsmedelssystem. Växthuskoncepten bygger på att datacenters, eller annan restvärmekälla, värmer växthusen och möjliggör att grönsaker kan produceras året om.

Nedan kan ni ta del av presentationerna som delades, samt videoinspelning.

Presentation av Symbios i Malmö stad med Malin Norling och Joanna Christensson

Presentation av Cirkulär odling i växthus som värms av spillvärme med Magnus Hartmann från Göteborg Energi och Karin Ingelhag från Business Region, Göteborg.

Carolina Seybold

Kontaktperson

Carolina Seybold

Läs mer om Carolina

Kontakta Carolina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Marie Karlberg

Kontaktperson

Marie Karlberg

Projektledare

+46 10 516 51 03

Läs mer om Marie

Kontakta Marie
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.