Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Webinarie: CORALIS & Vattensymbios

Digitalt event via Teams

7 mars 2023, kl.08:30-10:00

Webinariet arrangerades av Centrum för Industriell och Urban Symbios. Vi presenterade centrumets nytta och nätverk, EU-projektet CORALIS, samt Vattensymbios.

CORALIS är ett EU-projekt som syftar till att utveckla och demonstrera hållbara lösningar för industriell symbios genom att kombinera innovativa affärsmässiga strategier och tekniska möjliggörare. Inom projektet skapas praktisk kunskap om uppstart och drift av symbioser genom tre demonstratorer, varav en i Sverige. Samtidigt utvecklas verktyg och metoder som kan vidareutvecklas och användas av aktörer i Sverige. Rickard Fornell kommer att presentera projektet, ge exempel på ett verktyg som tagits vidare till aktörer i Sverige för vidareutveckling, samt prata om möjligheter med EU-projekt och hur Centrum för Industriell och Urban Symbios arbetar internationellt och kan ge stöd för de som är intresserade av EU-samverkan.

Vattensymbios kan ge minskad belastning på dricksvattenresursen för ett dedikerat projekt i Vimmerby och Visby genom att undersöka uppbyggnad av vattensymbios för att återanvända vatten inom och mellan näringslivs- och samhällsaktörer. Det här projektet presenteras av Shane Carnohan som kommer att dela med sig av insikter från arbetet med lokala aktörer kring vattensymbios som koncept och diskutera de metoder som används under denna process, inklusive analytiska metoder och tillvägagångssätt för scenarioanalys under osäkerhet.
 

Nedan kan ni ta del av presentationerna som delades, samt videoinspelning.

Inledning & presentation av Centrum för Urban & Industriell Symbios med Marie Karlberg

 

Presentation av EU-projektet CORALIS med Rickard Fornell

 

Presentation av Vattensymbios med Shane Carnohan

 

Carolina Seybold

Kontaktperson

Carolina Seybold

Läs mer om Carolina

Kontakta Carolina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.