Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Om Applikationscenter för additiv tillverkning

Additiv tillverkning kräver ny kunskap som få organisationer ännu har. Detta, i kombination med de höga investeringar som förknippas med additiv tillverkning, har hittills begränsat användningen av tekniken.

Det vill RISE ändra på. Vi vill göra additiv tillverkning tillgänglig för alla företag, oavsett storlek och bransch. Därför etablerar vi Applikationscenter för additiv tillverkning, en oberoende arena för samverkan mellan industri och akademi.

Från vetenskap till industrinytta

RISE är ett forskningsinstitut, vilket innebär att vår verksamhet bygger på en vetenskaplig grund och vi värdesätter vårt samarbete med akademin i Sverige och i Europa. Med Applikationscenter för additiv tillverkning tar vi nästa steg och omvandlar vetenskap till konkret industrinytta tillsammans med våra partner och kunder.

Applikationscenter för additiv tillverkning finns till för alla branscher, företag och offentliga aktörer som är intresserad av att lära sig mer om additiv tillverkning. Här får du hjälp att testa och utvärdera olika lösningar och affärsmodeller, som kan ge din organisation stärkt konkurrenskraft, nya affärsmöjligheter och hållbarhetsvinster.

Fakta

Applikationscenter för additiv tillverkning drivs av RISE tillsammans med centrets partner från industri och akademi genom stöd av Västra Götalandsregionen, Vinnova och Europeiska regionala utvecklingsfonden. Det är fysiskt placerat hos RISE i Mölndal men nyttjar hela forskningsinstitutets bredd. 

Seyed Hosseini

Kontaktperson

Seyed Hosseini

Forsknings- och Affärsutvecklare (FOA)

+46 10 228 47 57

Läs mer om Seyed

Kontakta Seyed
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.