Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Digitalisering

Digitalisering - Industriell digitalisering

Digitalisering är något alla pratar om, men få vet vad det egentligen betyder. Denna kurs är utformad för att du ska få stöd med att hitta fördelarna med digitalisering, se var ditt företag står idag, ange målet med digitalisering samt se vilken typ av digitalisering som passar ditt företag bäst.

Digitalisering innebär bland annat att samla in data och analysera det på ett smart sätt. Detta kan bidra till stora besparingar och nya intäktsmöjligheter. I kursen visar vi affärsexempel och fördelarna med att ansluta maskiner till internet, spara data i molnlösningar och använda artificiell intelligens för att förutsäga produktionsstopp. Den andra kursdagen inkluderar ett studiebesök med digitalisering i fokus.

Mål och syfte

Syftet med kursen är att deltagaren ska öka sin förståelse för digitalisering i praktiken. Syftet är att stödja företag så att digitaliseringskunskaper i branschen ökas. Kursen vänder sig till dig som leder företagets tekniska utveckling (konstruktion, produktionsförberedelse / konstruktion, underhåll, etc).

Föreläsare

Sandra Mattsson, RISE  
Peter Bökmark, RISE
m fl

Innehåll

Denna kurs inspirerar dig att agera smart och i tid. En viktig del av detta är att alla medarbetare är delaktiga och att alla känner till målet med digitaliseringen. Målet kan vara att minska antalet stillestånd, minska bränsleförbrukningen eller minska energiutsläppen. Genom att göra smarta investeringar och göra dem i tid kan du som företag säkra din försäljning. Det finns stora möjligheter med digitalisering men också utmaningar, inte minst vad gäller säkerhet, som vi lyfter fram i den här kursen. Några av utmaningarna är att få operatörer med sig när de implementerar nya tekniska lösningar, gör investeringar och hittar rätt teknik.

Annan information

Kursen ges vanligtvis som en tvådagars eller heldagskurs, men kan delas upp i fler och kortare kursdagar om den ges online. 

Kursen kan anpassas efter era behov. Kontakta oss för mer information!

Kontakta oss

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.