Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Workshop Digitalisering DIY

Är ni osäkra på vilket steg ni ska ta härnäst eller vilket teknikområde ni ska satsa på? I den här workshopen blandar vi tips och inspiration med konkreta verktyg för att utveckla tjänster och produkter med stöd av digitalisering och ny teknik.  

Workshopen passar både er som precis inlett er digitaliseringsresa och för er som vill fördjupa er kunskap.

Syfte

Begreppet digitalisering kan ibland kännas luddigt och svårt att greppa. Många talar om hur viktigt det är, men inte alltid om varför eller hur man ska gå tillväga. Genom workshopen DigiDIY sänker vi trösklarna för att arbeta med digitalisering. Med er får ni både inspiration och konkreta metoder för att utveckla er verksamhet (exempelvis en produkt, tjänst eller arbetssätt) med hjälp av digitalisering och ny teknik

Metod

Workshopen inleds med en föreläsning med inspiration kring ny teknik samt tips på hur ni kan möta utmaningar som brukar dyka upp. 

I nästa steg arbetar ni i mindre grupper med handledning av oss på RISE. Med utgångspunkt från digitala tekniker och deras “superkrafter” idégenererar ni tillsammans kring hur ni kan lösa problem eller möta behov för att kunna utveckla ert erbjudande eller tjänst. Ni får också testa på verktyg för att utveckla och utvärdera era idéer.

Workshopen tar ca 3 timmar och sker antingen på plats i våra lokaler i Piteå, Västerås eller på annan överenskommen plats. Det är en fördel om de som deltar har olika funktioner inom företaget/organisationen för att kunna ta del av flera perspektiv och kunskaper. Då workshoppen syftar till att sänka trösklarna för digitalisering krävs ingen förkunskap inom området. 

Leveranser

  • Inspiration kring möjligheter och utmaningar med digitalisering och ny teknik
  • Metod för att utveckla verksamheten (exempelvis en produkt, tjänst eller arbetssätt) med hjälp av digitalisering och ny teknik
  • Metoder för att arbeta inkluderande med utveckling inom företaget (många roller kan delta)

Beställning

För mer information och bokning kontakta oss på RISE. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Fakta

Tjänst

Workshop Digitalisering DIY - konkreta verktyg och inspiration för digitalisering

Område

Digitalisering, Tjänsteinnovation

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Datum för workshop bokas i dialog med beställare. 

Förberedelser

Inga förberedelser krävs

Elin Hollström

Kontaktperson

Elin Hollström

Project manager

elin.hollstrom@ri.se

Läs mer om Elin