Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

UX och användbarhet

Att förstå användaren och dess behov är avgörande för att nå framgång. Genom kvalitativa och kvantitativa metoder så som användartester, expertutvärderingar, fokusgrupper och enkäter kan vi erbjuda er kunskap om god användbarhet och användarupplevelse (UX).

Syfte

Med användaren i fokus tar vi fram underlag till våra kunder så att de kan utveckla funktionella, användarvänliga produkter och system som möter användarens behov och förväntningar. Vi hjälper er med behovsanalys och val av rätt metod vid rätt tillfälle samt genomförande och analys.

Metod

Vi använder specifika metoder enligt standarder, så som användartester och expertutvärderingar, för att mäta användbarheten av en produkt eller koncept samt användarens upplevelse.

Användaren får utföra planerade scenarion i vårt labb som är specifikt anpassat för användartester och där den senaste tekniken finns. Resultatet analyseras och användarproblem identifieras.

Leveranser

Baserat på våra slutsatser levererar vi en sammanställning och rekommendationer på hur produkten kan förbättras, vilket är ett värdefullt bidrag för beslut och vidare utveckling.

Högkvalitativa videoupptagningar av användartesterna kan utföras och sedan klippas ihop till tydliga sammanfattningar, vilket är till nytta i vidareutvecklingen samt vid kommunikation och presentation.

Beställning

Vänligen kontakta oss för vidare information

Fakta

Tjänst

Användarstudier för ökad användarupplevelse och användbarhet

Område

Design

Standarder

ISO 9241-11

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Enligt överenskommelse.

Förberedelser

Inga förberedelser krävs

Lina Orrell

Kontaktperson

Lina Orrell

Senior Usability Researcher

+46 10 228 40 98
lina.orrell@ri.se

Läs mer om Lina

Lisa Jonsson

Kontaktperson

Lisa Jonsson

Enhetschef

+46 10 228 41 69
lisa.jonsson@ri.se

Läs mer om Lisa