Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Anmält organ för EU och USA

RISE är anmält organ, Notified Body (NB) för Europa och Telecommunication Certification Body (TCB) för USA.

Syfte

För EU kan tillverkare få ett ”EC type examination Certificate” som bevis på en oberoende granskning av sin tekniska dokumentation för sin CE märkning av produkten.

I USA är det myndigheten FCC (Federal Communications Commission) som krav ställer regelverket för placering av elektriska produkter på marknaden. Här står kraven inte i standarder utgivna av standardiseringsorganisationer, utan istället är de inskrivna i regelverket CFR (Code of Federal Regulations). Den del som berör EMC- respektive radio-krav heter Title 47 Telecommunication.

FCC har två godkännande procedurer, Certification och Suppliers Declaration of Conformity (SDoC). För de allra flesta typer av radiosändare gäller Certification som innebär typgodkännande via en TCB (Telecommunication Certification Body). För Certification krävs att testrapport är utfärdad av ett FCC-godkänt laboratorium (FCC recognized laboratory). Det innebär att ackreditering enligt IEC 17025 inte tillräckligt men är en förutsättning för att bli recognized.

För produkter som inte innehåller någon radiosändare så gäller SDoC med undantag för ”excemted devices”. FCC accepterar endast testrapporter där mätningarna utförts enligt FCC erkända mätmetoder (ANSI-standards) med amerikansk nätspänning (ex 120VAC/60Hz). RISE är ackrediterat och FCC recognized även för de mätningar som krävs som underlag för SDoC.

I samband med mätningar för USA kan även kraven för Kanada täckas in då det i de flesta fallen är samma mätmetoder som gäller även i Kanada. RISE är ackrediterat och ”recognized” för flera Kanadensiska standarder. Myndigheten i Kanada som hanterar kraven för EMC och radio heter Innovation, Science and Economic Development Canada (ISED).

RISE är, som enda organisation i Sverige, utsedd av FCC till TCB. Det innebär att vi kan utföra den certifiering som FCC kräver för radiosändare och ta fram det godkännande (Grant of equipment authorization) som krävs för att få sätta produkten på den amerikanska marknaden.

RISE kan även hjälpa till med motsvarande certifiering för Kanada.

Notified Body – Tillverkaren får en oberoende granskning av att den tekniska dokumentationen visat att produkten uppfyller de väsentliga kraven i relevant Direktiv.

TCB – Tillverkaren får sin produkt Certifierad vilket är en förutsättning för att få sätta sin produkt på marknaden i USA.

Metod

Granskning av dokumentation

Leveranser

För Notified Body uppdrag, erhålles ett EC Type examination Certificate

För TCB uppdrag, erhålles ett Grant of Equipment Authorization

Tjänst

RISE är anmält organ, Notified Body (NB) för Europa och Telecommunication Certification Body (TCB) för USA.

Certifiering

Produktcertifiering

Leveransnivå

Ackrediterad

Standarder

ISO/IEC 17065

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Enligt offert

Förberedelser

Enligt offert

Kontaktperson

Jonas Bremholt

Ingenjör

Läs mer om Jonas

Kontakta Jonas
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontaktperson

Ove Nilsson

Ingenjör

+46 10 516 57 46

Läs mer om Ove

Kontakta Ove
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.