Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Bild

Emission 2.0 för en giftfri miljö

I testbädden finns möjlighet att testa träskivor, färger och möbler med avseende på kemiska emissioner i skräddarsydda miljöer. RISE testbädd är unik i Sverige och erbjuder dig som kund möjlighet att använda en skräddarsydd emissionskammare för just ditt företags behov.

Testbädden erbjuder flera möjligheter att testa till exempel träskivor, färger och möbler, med avseende på kemiska emissioner i skräddarsydda miljöer.

Exempel på variabler:

  • Kammarstorlek
  • Luftflödeshastighet
  • Temperatur
  • Fuktighetgrad
  • Provtagningsflöde

Denna nationellt unika testbädd erbjuder möjligheten till tidiga och strategiska beslut före och under produktutvecklingen, genom optimerade utvärderingar av materialen i testbädden.

Testbädden inkluderar ett flertal emissionskammare av olika storlek och kapacitet, konditioneringsrum, analysinstrument samt erfarna experter inom området.

Inom testbädden finns det även möjlighet för dig som kund att konstruera din egen, skräddarsydda kammare. Tillverkning sker genom RISE i samarbete med de lokala SME-företagen Elmgrens och Logiksystem, belägna nära testbädden i Borås.

Vi kan sätta upp unika, icke-standardiserade tester, exempelvis test av komplett fordonsinredning i emissionskammare samt test av emissioner från 3D-printers.

Fakta

Namn på Test & Demo

Skräddarsydda, flexibla emissionskammare

Etableringsår

1980

Kategori

Isolerade miljöer (IM)

Bransch

Fastigheter / infrastruktur, Material

Område

Byggd miljö, Kemiska processer och produkter, Produktsäkerhet, Samhällsbyggnad, Träteknik

Region

Västra Götalandsregionen

Adress

Brinellgatan 4, Borås

Kontaktperson

Ulrika Johansson

Civilingenjör

+46 10 516 53 22

Läs mer om Ulrika

Kontakta Ulrika
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.