Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Maritim modellverkstad

RISE maritima modellverkstad finns vid testmiljön SSPA Maritime Center i Göteborg och ligger i direkt anslutning till den anrika testmiljön skeppsrännan. Utifrån ritningar görs modeller av båtar i divinycell, ett segt pvc-skum. Alla delar ritas och sågas upp var för sig, innan de skiktlimmas till en färdig fartygsmodell. 

Efter skiktlimning fräses modellen till en grundform. Därefter ska den slipas en gång och spacklas två gånger, sedan slipas igen och målas med sprutspackel, en grå grundfärg. Därefter slipas båtmodellen på nytt och målas igen. Limprocessen tar cirka tre dagar för två personer. Slip, spackel och grundmålning tar ytterligare två dagar, plus ytterligare en dag för slipning och blåmålning.

När båtmodellen är färdigmålad målas spant och vattenlinjer enligt angivna mått på modellen. Därefter monteras roder, motorer, drivaxlar med mera. Modellsnickare jobbar tajt ihop med både konstruktörer och projektledare. Alla projekt dokumenteras, och bilderna som tas följer med rapporten till kunden. Båtar blir mer och mer komplexa, med alltmer utrustning.

Fakta

Namn på Test & Demo

Maritim modellverkstad

Område

Maritimt

Kontakt

Kontakt för maritimt

+46 10-251 39 00

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.