Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

360 Simulator

RISE Forskningssimulator finns vid testmiljön SSPA Maritime Center började utvecklas på 1960-talet. Redan då insåg man behovet av att kunna förstå och simulera ett fartygs hydrodynamiska egenskaper. 

Forskningssimulatorn på SSPA Maritime Center började utvecklas på 1960-talet. Redan då insåg man behovet av att kunna förstå och simulera ett fartygs hydrodynamiska egenskaper. I simulatorn kan parametrar ändras och/eller experimentella data infogas för att man på ett trovärdigt sätt ska få reda på hur ett specifikt fartyg uppför sig i alla tänkbara situationer.

Simulatorn utvecklas kontinuerligt, främst när det gäller att förstå rörelseekvationerna och krafter för ett specifikt fartyg. Naturligtvis kan vi använda vår simulator för att till exempel manövrera ett fartyg på samma sätt som i andra simulatorer. Vi har skärmar med en tredimensionell ”full mission” miljö. Detta har ett specifikt syfte: att kunna utvärdera designalternativ för hamnar och farleder, optimera dessa samt att träna och manövrera ett fartyg som ännu bara finns på designstadiet.

Hos oss kan man alltså träna en besättning för ett fartyg som ännu inte finns, eller manövrering i en farled eller i en hamn som ännu inte finns.

Fakta

Namn på Test & Demo

360 Simulator

Område

Maritimt

Kontakt

Kontakt för maritimt

+46 10-251 39 00

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.