Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Bild

TUSC - Tunnel and Underground Safety Centre

TUSC är ett forsknings- och utvecklingsforum, där forskare, ingenjörer, myndigheter och finansiärer gemensamt fokuserar mot samma mål inom området tunnlar och undermarksanläggningar.

Vår målsättning är att stärka och förvalta kompetensen inom undermarkssäkerhet och skapa värde och nytta genom att lösa relevanta problemställningar som identifierats av TUSC:s medlemmar och intressenter. Exempelvis vill vi underlätta för tunnelbyggare med nya säkerhetslösningar, vi vill ge myndigheter kunskapsstöd och vi vill sprida den kunskap som finns inom RISE för undermarksanläggningar. I filmen nedanför visas ett  TUSC-finansierat projekt där säkerheten för fordonsgastankar i händelse av en lokal brand testades.

Under 2021 utvecklades en handbok för brandskyss under byggtid av tunnlar och andra undermarksanläggningar (se pdf till höger). I december 2022 gavs en presentation om handboken på ett webbinarium annordnat av HållNollan som är en branchorgnaisaiton som jobbar för en bättre arbetsmiljö inom byggbranchen. Webinariet spelades in och kan ses i efterhand via filmen nedanför.

Fakta om nätverket

Namn

TUSC - Tunnel and Underground Safety Centre

Finansiärer

Mer information

Allt publicerat TUSC-material på DiVA

Om TUSC (pdf, 534.93 kB)


Medlemskap

Kontakta vår kontaktperson för mer information om medlemskap.

Behandling av dina personuppgifter

Haukur Ingason

Kontaktperson

Haukur Ingason

Forskare

+46 10 516 51 97

Läs mer om Haukur

Kontakta Haukur
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.