Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Hälsotrend - nätverket med fokus på mat-hälsa för livsmedelsbranschen

Trenden ”Hälsa på frammarsch” är en av fem trender som lyfts fram i RISE trendspaning om framtidens matsystem och vi ser inga tecken på att trenden kommer avta - snarare tvärtom. I början av året publicerades flera myndighetsrapporter med bäring på mat-hälsa och snart kommer remissförslag till uppdaterade svenska kostråd.

Medan sambanden mellan mat och hälsa är mycket komplexa, är samhällsdiskussionen ofta förenklad och trendbaserad. Frågor om matens betydelse för hälsa skapar också ofta ett personligt engagemang och många vill göra sin röst hörd, med mer eller mindre vetenskapligt förankrade budskap. För företag inom livsmedelssektorn kan det vara utmanande att navigera när forskning och trendsättande budskap i samhällsdiskussionen inte nödvändigtvis drar åt samma håll.

Nätverket Hälsotrend erbjuder en mötesplats för aktörer inom livsmedelsbranschen, som vill hålla sig uppdaterade om kunskapsläget inom mat-hälsa-området och därmed stärka organisationens förutsättningar för innovationer, affärer och förtroende, på kort och lång sikt.  

Nätverket erbjuder en plats för kompetensutveckling, diskussion och erfarenhetsutbyte i frågor inom mat-hälsaområdet. Vid våra träffar blandar vi presentationer av forskare och myndigheter, med företagspresentationer och gemensamma diskussioner. Medlemmarna i nätverket kan önska ämnen, för att säkerställa att träffarna belyser frågor som är av intresse för branschen. 

Fakta om nätverket

Namn

Hälsotrend

Nätverkets webbplats

Mer information

Så här fungerar nätverket:

Nätverket Hälsotrend träffas två gånger per år antingen digitalt eller i Göteborg hos RISE Jordbruk och livsmedel. Förutom aktuellt kunskapsläge och nya forskningsrön diskuteras frågor kring rekommendationer, konsumentbeteende, aktuellt inom produkt- och processutveckling, policys och regelverk. Målgruppen för nätverket är verksamma inom livsmedelsbranschen med intresse för frågor som berör mat-hälsa, så som:

▪ Nutritionsansvariga
▪ Produktutvecklare
▪ Produktchefer
▪ Inköpare 
▪ Kategoriansvariga

 

Båda årets träffar kommer äga rum under hösten. Det är med andra ord inte för sent för nya medlemmar 2024!

 

Den 17 september samlas vi kring temat ”Baljväxter – hur och varför ska vi äta dem?”, där vetenskapen bakom de nya nordiska näringsrekommendationerna avseende baljväxter, sensoriska aspekter, initiativ för ökad odling av svensk baljväxtråvara och exempel på produktnyheter med baljväxter i butikshyllan, står på programmet. 

Medlemskap

Aktuell årsavgift för nätverket Hälsotrend är 15 000 SEK. Moms tillkommer. Avgiften faktureras.

Avgiften gäller för två valfria deltagare på nätverksträffarna.

Behandling av dina personuppgifter

Annika Krona

Kontaktperson

Annika Krona

Senior Scientist

+46 10 516 66 38

Läs mer om Annika

Kontakta Annika
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Susanne Bryngelsson

Kontaktperson

Susanne Bryngelsson

Projektledare

+46 10 516 67 88

Läs mer om Susanne

Kontakta Susanne
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.